Privreda

Za 136 novih radnih mjesta 356.000 KM podsticaja iz budžeta grada

Za 136 novih radnih mjesta 356.000 KM podsticaja iz budžeta grada
Za 136 novih radnih mjesta 356.000 KM podsticaja iz budžeta grada

PRIJEDOR - Iz budžeta grada Prijedora sa 356.000 KM biće stimulisano zapošljavanje 136 radnika kod 84 poslodavca.

Ugovore o dodjeli podsticaja sa poslodavcima je danas potpisao gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, ocijenivši da je ovo dobar način da se privredni subjekti podstaknu da zapošljavaju nove radnike, a mladi da se zapošljavaju.

"Strategijom razvoja grada Prijedora za narednih deset godina u sami vrh prioriteta stavili smo ekonomiju, sa naglaskom na industrijsku proizvodnju, jer na taj način se stvaraju nove vrijednosti, obezbjeđuje povećana proizvodnja, veći izvoz i novo zapošljavanje", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da se radi o bespovratnim podsticajima koje već šestu godinu grad dodjeljuje u okviru projekata samozapošljavanja, zapošljavanja visokoobrazovanih kadrova, sertifikacije preduzeća, zapošljavanja novih radnika i podrške preduzetničkim inicijativama žena.

"Ovaj proces je izuzetno dobro primljen među privrednicima, kao i među onima koji prvi put pokreću biznis, a još je važnije da je ovo jedan od razloga zašto Prijedor ima trend opadanja nezaposlenosti u odnosu na okruženje", rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, u posljednje tri godine broj nezaposlenih je opao sa 13.010 na 8.500, a samo u 11 mjeseci ove godine zaposleno je 1.935 novih radnika sa prijedorskog biroa, ili za 15 odsto više nego u istom periodu lani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije