Privreda

Za podsticaje u poljoprivredi 50.000 KM

Za podsticaje u poljoprivredi 50.000 KM
Za podsticaje u poljoprivredi 50.000 KM

Na osnovu pravilnika usvojenog na sjednici Skupštine opštine Krupa na Uni za podsticaje u poljoprivredi u ovoj godini planirano je 50.000 KM.

Prema riječima šefa Odsjeka za privredu, infrastrukturu i finansije Ljiljane Basarić, pravilnik je planiran na osnovu raspoloživih budžetskih sredstava i uzimajući u obzir činjenicu da dugovanja na ime podsticaja iz 2013. godine iznose 25.000 KM.

"U pravilniku su predviđeni podsticaju za proizvodnju i uzgoj kvaliteno priplodne stoke", uzgoj junica s obzirom da republičke podsticaje za ovu proizvodnju ne može ostvariti nijedan proizvođač s područja naše opštine jer je uslov registrovan repro-centar - rekla je Basarićeva.

Planiran je i podsticaj za uzgoj ovaca, proizvodnju povrća na otvorenom i podizanje novih zasada voća, a iako nije bilo predviđeno u prijedlogu, u pravilnik su na zahtjev odbornika uvrštene i premije za mlijeko.

Pravo na podsticajna sredstva imaju registrovani poljoprivredni proizvođači.

Zbog neizmirenih dugovanja za podsticaje iz 2012. i 2013. godine, prošle godine u ovoj opštini nije bilo Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije