Privreda

Zabraniće ulaz direktoru u firmu

Zabraniće ulaz direktoru u firmu
Zabraniće ulaz direktoru u firmu

BANJALUKA - Dio radnika banjalučkog "Kosmosa", koji su u štrajku već skoro pet mjeseci, izašli su u protestnu šetnju ulicama Banjaluke, jer Vlada RS, koja je većinski vlasnik, i resorno ministarstvo nisu ispunili data obećanja - isplatu dvije zaostale plate i imenovanje novog rukovodstva firme.

Oni su zatražili smjenu aktuelnog direktora Dragana Ilića, jer ništa ne preduzima da se prevaziđe sadašnje stanje i poručili da mu od sljedeće sedmice neće dozvoliti da dolazi u firmu, ukoliko sam ne podnese ostavku.

Inače, u protestnoj šetnji, od "Kosmosa", preko Trga Krajine do zgrade Vlade RS, nekoliko desetina radnika "Kosmosa" koji su u štrajku, noseći transparente, poručilo je "ili mi ili direktor". Željko Nikolić, predsjednik Štrajkačkog odbora "Kosmosa", rekao je da su održali protestnu šetnju jer nije ispoštovano obećanje ministra Petra Đokića da će im biti isplaćene dvije plate i biti imenovano novo rukovodstvo.

"Direktor dijeli platu iz kredita, a nije naplaćeno ono što smo mi zaradili, i taj novac postoji. Novac koji smo zaradili je u inostranstvu, sada ima oko milion evra naplativih para, ali kada će to naplatiti, niko ne zna", rekao je Nikolić i dodao da će radnici izdržati u svom protestu. Branislav Mikulić, koji u "Kosmosu" radi 29 godina, rekao je da je sramota države da ne reaguje na 135 dana protesta radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije