Privreda

Zadovoljni posjetom na Bjelašnici i Igmanu

SARAJEVO - Tokom vikenda na Bjelašnici i Igmanu bilo je dosta posjetilaca i u KJKP "ZOI 84" su zadovoljni posjetom, kazala je Ranka Rakić iz Službe za odnose s javnošću KJKP "ZOI 84".

"Od sinoć je na ovim bh. planinama palo 10 cm novog snijega i uslovi za skijanje su dobri", dodala je ona.

Na Babinom dolu na Bjelašnici danas su u funkciji ski liftovi BX, BY, K1 (kolijevka), baby liftovi i trosjed. Na Malom polju na Igmanu u funkciji su bejbi liftovi i dvosjedna žičara, dok na Velikom polju na Igmanu radi bejbi lift i otvorena je staza za nordijsko skijanje.

Rakićeva je podsjetila kako se "noćno skijanje na Bjelašnici odvija svakim danom osim nedjelje i ponedeljka, u terminu od 18.30 do 21 sat".

Visina snijega u Babinom dolu na Bjelašnici trenutno iznosi 45 cm, a temperatura je -3 stepena Celzijusa. Na vrhu Bjelašnice trenutno nema snijega, dok je temperatura -11 stepeni Celzijusa. Na Malom polju na Igmanu trenutna visina snijega je 40 cm, a temperatura je 5 stepeni Celzijusa.

Stanje na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman, kao i u Olimpijskom kompleksu Zetra zainteresovani mogu pratiti uživo putem online video portala www.ski.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije