Privreda

Zatvoren 18. Međunarodni sajam privrede

Zatvoren 18. Međunarodni sajam privrede
Zatvoren 18. Međunarodni sajam privrede

MOSTAR - Međunarodni sajam privrede "Mostar 2015", na kojem se predstavilo 700 izlagača iz 20 zemalja, danas je zatvoren.

Mostarski sajam održan je od 14. do 18. aprila i, uprkos izuzetno teškoj privrednoj i socijalnoj situaciji, u potpunosti je opravdao očekivanja organizatora. 

Sajam je bio mjesto direktnih susreta privrednika, a posjetio ga je veliki broj inostranih delegacija iz Njemačke, Turske, Bahreina, Italije i Kine koje su izrazile želju za budućom saradnjom sa Mostarskim sajmom. 

Partner Sajma, koji je otvorio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, bio je Tajvan, predstavljajući se sa 18 izlagača iz različitih grana privrede.

"Ova privredna manifestacija može biti na ponos Mostara i cijela BiH. Još jednom zahvaljujemo svim izlagačima i radujemo se njihovom ponovnom dolasku u Mostar naredne godine", izjavila je direktor Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak. 

Opštu sajamsku izložbu pratile su i tradicionalne podsajamske manifestacije - Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije, te Sajam informacionih tehnologija, saopštili su organizatori. 

Prvi put na Mostarskom sajmu održan je i Sajam drvne industrije na kojem se predstavilo 40 drvoprerađivača iz cijele BiH.

Dodijeljene su nagrade najboljim vinarima, kao i priznanja za najuspješniji nastup na Sajmu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije