Privreda

"Željeznice RS" osposobljene

"Željeznice RS" osposobljene
"Željeznice RS" osposobljene

DOBOJ - Nakon dvadesetak dana prekida saobraćaja, "Željeznice RS" (ŽRS) u prilici su da u potpunosti opsluže privredu i time nadoknade propušteno, te počnu da ostvaruju prihode koje su izgubile.

Ovo je kazao Dragan Savanović, generalni direktor ŽRS, nakon što je s Nikolom Dubravcem, zamjenikom generalnog direktora "Integral inženjeringa", obišao dio pruge u Kostajnici kod Doboja, koja je sanirana nakon što je pretrpjela velika oštećenja tokom poplava.

"Trenutno je sva roba usmjerena na granični prelaz s Hrvatskom, u Dobrljin, tako da je moguć prevoz i za Zenicu, rude iz Prijedora, kao i boksita iz Banjaluke, koji je već krenuo za Zvornik, a takođe i glinice i njihovih proizvoda pravcem prema Evropi", kazao je Savanović.

Nikola Dubravac, zamjenik generalnog direktora "Integral inženjeringa", objasnio je da je na sanaciji bilo angažovano 25 kamiona kipera, grederi, dizalice, rovokopači, valjci, a više od 50 metara cijevi je položeno u propuste koji će zaštititi prugu, ali i objekte uz prugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije