Privreda

Žunić: Jedinstvena poreska stopa dobro rješenje

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da je utvrđivanje jedinstvene poreske stope na nepokretnosti za sve jedinice loklalne zajednice u Srpskoj dobro zakonsko rješenje.

Tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o porezu na nepokretnosti Žunić je rekao da je ovim zakonom potrebno preciznije definisati odnos između lokalne zajednice, Poreske i Geodetske uprave.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić smatra da ovaj nacrt zakona treba da podstiče plaćanje poreza na nepokretnosti na način da se proširi obuhvat poreskih obveznika, te da se ide na smanjenje poreske stope i omogućavanje plaćanja obaveza u više rata.

Poslanik SNSD-a Jasna Lukić smatra da će finansijskom disciplinom i realizacijom ovog zakona iznos uplaćenog poreza na nepokretnosti biti veći za oko sedam miliona KM.

Lukićeva vjeruje da će, nakon javne rasprave, u parlament biti upućen kvalitetan zakon u formi prijedloga.

Poslanik SRS Republike Srpske Milanko Mihajilica založio se za uvođenje diferencirane poreske stope, pri čemu treba imati u vidu razvijenost opština, broj zaposlenih i socijalnu strukturu u opštinama.

Mihajilica je rekao da treba opštinama vratiti mogućnost da prošire listu onih koji će biti oslobođeni plaćanja poreza na nepokretnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije