• Samo oko 10 % štete će pokriti osiguranja

  Samo oko 10 % štete će pokriti osiguranja

  M. Rener - Smajović - 12.06.2014 21:37

  SARAJEVO - Malo je privatne i imovine javnih i državnih preduzeća u BiH osigurano, tako da su procjene da će svega deset odsto ukupne štete od poplava pasti na osiguravajuća društva.

 • Nastavljaju se radovi na »Južnom toku«

  Nastavljaju se radovi na »Južnom toku«

  Srna - 12.06.2014 19:50

  MOSKVA - Rusija nije dobila nikakvo obavještenje od Bugarske o suspenziji izgradnje gasovoda "Južni tok", te se nastavlja provođenje planova za ovaj projekat, rekao je direktor ruskog energetskog giganta "Gasprom" Aleksej Miler.

 • Dobit Razvojne banke ide za ugrožene

  Dobit Razvojne banke ide za ugrožene

  M. Rener - Smajović - 12.06.2014 18:36

  SARAJEVO - Oko 3,2 miliona KM prošlogodišnje dobiti Razvojne banke FBiH biće uplaćeno na donatorski račun i usmjereno za pomoć područjima stradalim u poplavama, odlučila je danas Vlada FBiH u funkciji Skupštine Razvojne banke.

 • Uvezuje se staž radnicima »Vitezita«

  Uvezuje se staž radnicima »Vitezita«

  Fena - 12.06.2014 15:51

  SARAJEVO- Na današnjem sastanku koji su u Vladi FBiH u Sarajevu održali federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja, direktor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić i savjetnik premijera FBiH Admir Mujanović s predstavnicima radnika "Vitezita" d.o.o. Vitez, zaključeno je da Uprava i Nadzorni odbor te kompanije trebaju donijeti odluke i sačiniti plan uvezivanja staža i spisak radnika koji će, sa zahtjevom za izdvajanje sredstava, biti dostavljeni Vladi FBiH.

 • Kinezi zainteresovani za gradnju bloka sedam u termoelektrani Tuzla

  Kinezi zainteresovani za gradnju bloka sedam u termoelektrani Tuzla

  Srna - 12.06.2014 14:30

  SARAJEVO - Premijer Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić rekao je danas da je federalna Vlada zainteresovana da učestvuje u izgradnju bloka sedam u Termoelektrani "Tuzla", najvećem investicionom i energetskom projektu u FBiH i spremna da podrži Elektroprivredu BiH u ovom projektu.

 • Protestvovali radnici »Feroelektra«

  Protestvovali radnici »Feroelektra«

  Fena - 12.06.2014 12:56

  SARAJEVO - Radnici preduzeća „Feroelektro“ d.d. Sarajevo, njih 30-ak, okupilo se danas na protestima ispred Direkcije tog preduzeća u Sarajevu da bi ukazali na probleme koji su već duže vremena prisutni - da nisu dobili 24 plate, da im nije uplaćen radni staž ni penziono ni zdravstveno osiguranje.

 • Potpisan ugovor o početku gradnje fabrike Henkel u Bileći

  Potpisan ugovor o početku gradnje fabrike Henkel u Bileći

  Fena - 12.06.2014 11:32

  SARAJEVO - U Sarajevu je potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između kompanija Henkel i HercGradnja, čime zvanično počinju pripreme za izgradnju fabrike Henkel Ceresit u Bileći.

 • Privreda i građani dobijaju grejs period

  Privreda i građani dobijaju grejs period

  Zorica Dragović, Foto V. Stojaković - 11.06.2014 18:05

  BANJALUKA - Privrednici i građani koji su u proteklim katastrofalnim poplavama pretrpjeli ogromnu štetu dobiće grejs period na svoje ranije preuzete kreditne obaveze, a takođe će im biti omogućeno da kreditne obaveze reprogramiraju, te da apliciraju za smanjenje kamatne stope na određen iznos.

 • »Željeznice RS« osposobljene

  »Željeznice RS« osposobljene

  S.Č. - 11.06.2014 17:40

  DOBOJ - Nakon dvadesetak dana prekida saobraćaja, "Željeznice RS" (ŽRS) u prilici su da u potpunosti opsluže privredu i time nadoknade propušteno, te počnu da ostvaruju prihode koje su izgubile.

 • Nema dogovora o gasu između Rusije i Ukrajine

  Nema dogovora o gasu između Rusije i Ukrajine

  Srna - 11.06.2014 15:47

  BRISEL - Trostrani razgovori između Rusije, EU i Ukrajine u Briselu okončani su bez dogovora i pregovori će biti nastavljeni, rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

 • Čeka se kompletiran prijedlog RAK-a

  Čeka se kompletiran prijedlog RAK-a

  Srna - 11.06.2014 15:16

  SARAJEVO - Savjet ministara BiH razmatraće prijedlog za potvrđivanje izbora generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH Srđana Rajčevića, nakon što Savjet RAK-a dostavi kompletiran prijedlog za ovo imenovanje, izjavio je danas Srni generalni sekretar Savjeta ministara BiH Zvonimir Kutleša.

 • Sutra protest radnika »Feroelektra«

  Sutra protest radnika »Feroelektra«

  Srna - 11.06.2014 14:33

  SARAJEVO - Zbog dugogodišnjeg neisplaćivanja plata i borbe radnika za njihova prava, Sindikalna podružnica preduzeća "Feroelektro" Sarajevo organizuje sutra protest pred zgradom ovog preduzeća.

 • Emirati otkazali kupovinu 70 aviona od Erbasa

  Emirati otkazali kupovinu 70 aviona od Erbasa

  Srna - 11.06.2014 11:25

  PARIZ - Kompanija "Emirati erlajns" otkazala je narudžbinu 70 aviona "Erbas A350", što je udarac za ovog evropskog proizvođača, čije su akcije na berzi jutros oslabile za četiri odsto.

 • H&M u maju povećao prodaju 19 odsto

  H&M u maju povećao prodaju 19 odsto

  Agencije - 11.06.2014 10:59

  STOKHOLM - Švedski modni gigant H&M (Hennes& Mauritz) u maju je zabeležio rast prodaje od 19 odsto na godišnjem nivou, što je znatno iznad očekivanja analitičara koji su u prosjeku predvideli rast od 11,5 odsto.

 • Ukrajini novi rok za plaćanje gasa

  Ukrajini novi rok za plaćanje gasa

  Srna - 11.06.2014 08:25

  MOSKVA - Ruska kompanija "Gasprom" saopštila je jutros da do 16. juna odgađa rok za otplatu ukrajinskog duga za gas, dok se danas u Briselu nastavljaju pregovori između predstavnika Rusije, Ukrajine i Evropske komisije o ovom pitanju.

              44              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.