• Poskupljenja neopravdana, ali ipak moguća

  Poskupljenja neopravdana, ali ipak moguća

  Nikola Salapura - 02.10.2014 22:16

  BANJALUKA - Proizvodnja žitarica u RS je ove godine doživjela dramatičan pad usljed elementarnih nepogoda, te su kod nekih usjeva prinosi nakon žetve gotovo prepolovljeni, što bi moglo zadati još jedan oštar udarac domaćoj poljoprivrednoj proizvodnji, ali i udar na budžete samih građana.

 • Italijani hoće da uzgajaju 50.000 svinja u Srbiji

  Italijani hoće da uzgajaju 50.000 svinja u Srbiji

  Agencije - 02.10.2014 18:10

  BEOGRAD - Renomirani italijanski proizvođač svinja i mesnih prerađevina "Adriano Ferari Farm" iz Kalabrije namjerava da u Srbiji investira u uzgoj 50.000 svinja i proizvodnju stočne hrane.

 • Nestašica tradicionalnih proizvoda od voća

  Nestašica tradicionalnih proizvoda od voća

  N.N. - 02.10.2014 16:01

  FOČA - U većini domaćinstava u fočanskom kraju ove jeseni je zbog slabog roda voća izostalo tradicionalno spremanje džemova i pekmeza, pa je porasla tražnja za ovim proizvodima.

 • Pomoć sankcionisanim privrednicima Rusije

  Pomoć sankcionisanim privrednicima Rusije

  Srna - 02.10.2014 15:27

  MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će država pomoći sektorima privrede koji su pogođeni međunarodnim sankcijama, te da Rusija generalno nije zabrinuta zbog posljedica sankcija.

 • Prikupljeno 209 miliona KM više prihoda

  Prikupljeno 209 miliona KM više prihoda

  Srna - 02.10.2014 13:23

  BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH je za devet mjeseci ove godine prikupila 4,575 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza, ili više za 209 miliona KM nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je danas iz UIO.

 • Strani investitori lakše do ruskog državljanstva

  Strani investitori lakše do ruskog državljanstva

  Srna - 02.10.2014 08:45

  MOSKVA - Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je danas uredbu prema kojoj strani investitori i preduzimači dobijaju rusko državljanstvo po pojednostavljenoj proceduri, saopštila je danas iz Vlade Rusije.

 • Radnici ne daju Rafineriju

  Radnici ne daju Rafineriju

  Srna - 01.10.2014 21:25

  SISAK - Radnici Rafinerije nafte u Sisku, uz podršku kolega iz rafinerija iz cijele Hrvatske, njih oko 1.500, protestovali su danas u Sisku protiv zatvaranja postrojenja u ovom gradu.

 • Poslovanje IGA ocijeniće nova vlast

  Poslovanje IGA ocijeniće nova vlast

  Nikola Salapura - 01.10.2014 21:08

  BANJALUKA - Izvozno-kreditna agencija (IGA) BiH, koja je garantovala za kredite Fabrike cijevi "Unis" Derventa u iznosu od oko 81 milion KM, nije u predviđenom roku dostavila traženi finansijski izvještaj nadležnoj Parlamentarnoj komisiji za spoljnu trgovinu i carine BiH, zbog čega on neće biti ni razmatran u ovom sazivu bh. parlamenta, potvrđeno je "Nezavisnim".

 • Dodik: Uštede na troškovima električne energije

  Dodik: Uštede na troškovima električne energije

  Srna - 01.10.2014 20:31

  TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Željka Cvijanović obišli su večeras u Trebinju novoizgrađeni objekat Regulatorne komisije za energetiku Srpske, čije će trajno sjedište biti u ovom gradu i imati višestruki značaj.

 • Neodrživ rast broja budžetskih korisnika

  Neodrživ rast broja budžetskih korisnika

  N.H., Foto N.Uglješa - 01.10.2014 19:21

  SARAJEVO - Zabrinjavajući je i dugoročeno neodrživ trend smanjenja broja firmi i zaposlenih u realnom sektoru u BiH, uz istovremeni rast broja budžetskih korisnika, upozorio je danas Branimir Muidža, predsjednik Vijeća stranih investitora BiH.

 • U toku ocjenjivanje ponuda za pogon za odsumporavanje

  U toku ocjenjivanje ponuda za pogon za odsumporavanje

  Srna - 01.10.2014 18:20

  BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je da je u toku ocjenjivanje pristiglih ponuda za izgradnju postrojenja za odsumporavanje u Rudniku i termoelektrani "Ugljevik", te dodao da će ova kompanija moći da otplaćuje tu investiciju.

 • Srpska prioritet u investiranju

  Srpska prioritet u investiranju

  Srna - 01.10.2014 17:59

  BANJALUKA - Republika Srpska predstavlja prioritetnog partnera za investiranje češkim kompanijama, a potencijalne oblasti saradnje biće energetika, građevinarstvo i infrastruktura, rečeno je na sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva Srpske Željka Kovačevića sa delegacijom 20 čeških kompanija u Banjaluci.

 • Njujork Tajms ulaže u digitalnu budućnost

  Njujork Tajms ulaže u digitalnu budućnost

  Srna-Rojters - 01.10.2014 17:25

  NJUJORK - Američki list "Njujork Tajms" saopštio je danas da će smanjiti broj zaposlenih i uložiti sredstva u "digitalnu budućnost", pošto je prihod od reklama u štampanom izdanju opao, zbog čega je vrijednost akcija kompanije oslabila za 7 odsto.

 • Stalna kontrola neba iznad BiH

  Stalna kontrola neba iznad BiH

  Srna - 01.10.2014 16:06

  SARAJEVO - Centar Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH /BHDCA/ u sarajevskom naselju Nedžarići radiće puno radno vrijeme pet dana, a tehnika i kontrolori letenja 24 sata svih sedam dana, najavio je danas ministar transporta i komunikacija BiH Damir Hadžić.

 • Jubilarna berba daće najbolja vina

  Jubilarna berba daće najbolja vina

  Vesna Duka - 01.10.2014 08:53

  TREBINJE - U Carskim vinogradima "Podruma Vukoje", u Ušću, kod Trebinja, ova najčuvenija vinarska porodica Republike Srpske i regiona obilježila je jubilarnu, 120. berbu grožđa, koja se dešava u teškoj vinogradarskoj godini, ali će ponovo iznjedriti najbolja vina ovoga kraja.

  Foto
              44              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.