Privreda
 • Složi m:puzzle i osvoji telefon ili dopunu!

  Složi m:puzzle i osvoji telefon ili dopunu!

  PR - 09.05.2014 11:45

  Za ljubitelje slagalica, sudokua i ukršetnica, "M:tel" ima novu igricu, m:puzzle.

 • Stvaranje uslova za nova radna mjesta prioritet

  Stvaranje uslova za nova radna mjesta prioritet

  Srna - 09.05.2014 09:33

  BANJALUKA - Najviši prioritet Republike Srpske je stvaranje povoljnih uslova za otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski rast, što obuhvata reformu zakona i propisa da bi se preduzećima omogućilo jednostavnije investiranje, a novim preduzećima da zažive i razviju se, te stalan rad na usklađivanju zakona i propisa sa standardima EU, navodi se u Jedanaestom izvještaju Srpske Savjetu bezbjednosti UN.

 • BiH da ispuni obaveze iz sporazuma o energetskoj zajednici

  BiH da ispuni obaveze iz sporazuma o energetskoj zajednici

  Srna - 08.05.2014 20:57

  BRISEL - EU ističe da predloženi sporazum između Vlade Rusije i Savjeta ministara BiH o saradnji u oblasti gasa i elektroenergetike mora da bude u potpunosti u skladu sa zakonima EU, a BiH, kao potpisnica Sporazuma o energetskoj zajednici, treba da primjeni sve obaveze iz ovog sporazuma.

 • Umihamić: Revitalizovati firme »Ditu« i »Konjuh«

  Umihamić: Revitalizovati firme »Ditu« i »Konjuh«

  Srna - 08.05.2014 20:52

  TUZLA - Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihamić upoznao je u Tuzli zamjenika šefa delegacije EU u BiH Renca Davidija o narednim aktivnostima Vlade ovog kantona u segmentima privrede, zdravstva, obrazovanja i pravosuđa.

 • Šume RS: Premašeni postavljeni planski zadaci

  Šume RS: Premašeni postavljeni planski zadaci

  Srna - 08.05.2014 20:22

  BANJALUKA - Javno preduzeće "Šume Republike Srpske" je za prva tri mjeseca ove godine premašilo postavljene planske zadatke, jer je izvršilo sječu 355.000 metara kubnih šumskih drvnih sortimenata, zaključeno je danas u Banjaluci na sjednici Nadzornog odbora ovog preduzeća.

 • TRZ u Bratuncu - kriminal ili spas od stečaja?

  TRZ u Bratuncu - kriminal ili spas od stečaja?

  Srna - 08.05.2014 16:39

  ISTOČNO SARAJEVO - Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević izjavila je danas da neko svjesno želi da Tehničko-remontni zavod /TRZ/ u Bratuncu dovede u stečaj kako bi ga se za male pare domogle trgovačke firme, odnosno trgovci oružjem.

 • Komisija odbila prijedlog za nultu stopu PDV-a

  Komisija odbila prijedlog za nultu stopu PDV-a

  Srna - 08.05.2014 16:32

  SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas nije prihvatila prijedlog Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu o uvođenju nulte stope poreza na dodatu vrijednost /PDV/ na određene vrste proizvoda.

 • Za zapošljavanje 2.880 lica 9,5 miliona KM

  Za zapošljavanje 2.880 lica 9,5 miliona KM

  Srna - 08.05.2014 15:28

  BANJALUKA - Vlada Republike Srpske i Zavod za zapošljavanje Srpske izdvojiće za ovu godinu 9.472.000 KM za podsticaj za zapošljavanje, čime će biti obezbijeđena radna mjesta za najmanje 2.880 lica u privredi, izjavio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić.

 • Obećanja isporuka gasa neće biti obustavljena

  Obećanja isporuka gasa neće biti obustavljena

  N.N. - 07.05.2014 16:51

  BANJALUKA - Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović uputio je danas na adresu BH-Gasa pismo u kojem daje garancije da će do ponedjeljka 12. maja 2014. godine Sarajevogas uplatiti dio fakture za mart od milion ipo maraka. BH Gas danas, zbog novih obećanja neće isključiti dotok gasa.

 • Privrednici se žale na neradne dane

  Privrednici se žale na neradne dane

  Srna - 07.05.2014 13:17

  BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da su se privrednici žalili zbog velikog broja radnih dana u januaru i maju koji su ove godine praznici, jer imaju problem sa realizacijom proizvodnih planova, s obzirom da, prema zakonu, inspekcijski organi mogu kažnjavati ukoliko neko radi neradnim danima.

 • Niko neće da kupi propale gigante

  Niko neće da kupi propale gigante

  M. Rener-Smajović - 07.05.2014 09:36

  SARAJEVO - Veliki broj radnika u FBiH godinama čeka da uspiju prodaje imovine ili kapitala firme kako bi im konačno tim sredstvima bio uvezan staž i mnogi od njih otišli u zarađenu penziju, ali ocjene ekonomista su da će teško u skorijoj budućnosti biti kupaca, a time i da će radnici naplatiti svoja potraživanja.

 • Nariškin: »Južni tok« će biti izgrađen

  Nariškin: »Južni tok« će biti izgrađen

  Agencije - 07.05.2014 09:11

  BEOGRAD - Predsjednik ruske Dume Sergej Nariškin rekao je da ne sumnja da će "Južni tok" biti izgrađen, bez obzira na pritiske SAD na zemlje kroz koje treba da prođe taj gasovod.

 • Želja Kine za investiranje u Evropu nikad jača

  Želja Kine za investiranje u Evropu nikad jača

  Minja Šuković - 06.05.2014 20:49

  PEKING - Udruženje za javnu diplomatiju Kine organizovalo je osmodnevnu posjetu ovoj zemlji, kojoj je prisustvovalo 46 novinara iz centralne i istočne Evrope, gdje su prikazali koje su prednosti saradnje s najmnogoljudnijom državom na svijetu.

 • Spisak radnika RAOP-a proslijeđen ministarstvu

  Spisak radnika RAOP-a proslijeđen ministarstvu

  Srna - 06.05.2014 16:49

  ISTOČNO SARAJEVO - Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić potvrdio je danas da je spisak radnika preduzeća "Energoinvest-Rasklopna oprema" /RAOP/ iz Istočnog Sarajeva koji nisu naplatili potraživanja, a za koje je Vlada Republike Srpske odobrila iznos od 410.000 KM, proslijeđen Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva.

 • Vlasenica daje podsticaj za uzgoj ovaca

  Vlasenica daje podsticaj za uzgoj ovaca

  Srna - 06.05.2014 13:21

  VLASENICA - Opština Vlasenica će ove godine za uzgoj priplodnih ovaca iz budžetskih izvora izdvojiti 10.000 KM podsticajnih sredstava, izjavio je danas v.d. načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu Slaviša Mazić.

              44              

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.