Pozornica

Tvrđava otvara književne susrete

M.LJ.Š.

SARAJEVO Izvedbom predstave "Tvrđava", ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo, koju je prema istoimenom djelu Meše Selimovića režirao Sulejman Kupusović, večeras u Tuzli počinju 6. međunarodni književni susreti "Cum Grano Salis".

Predstava će biti izvedena u Bosanskom kulturnom centru, a prije svečanog otvorenja planirana je postavka izložbe o životu i djelu Meše Selimovića, jednog od najznačajnijih književnih stvaralaca u BiH i regionu.

Na ovoj književnoj manifestaciji okupit će se veliki broj književnih stvaralaca i kritičara iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji će sudjelovati na okruglom stolu posvećenom Meši Selimoviću i njegovom djelu `Derviš i smrt`.

Najznačajniji događaj ove književne manifestacije je dodjela nagrade `Meša Selimović` za najbolji roman objavljen u 2005. godini na govornom prostoru BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

U najužoj konkurenciji za nagradu je pet romana književnika: Sonja Domazet, Viktor Ivančić, Nedžad Ibrišimović, Dževad Karahasan i Slobodan Novak. Nagrada `Meša Selimović` bit će dodijeljena u subotu navečer u Narodnom pozorištu Tuzla.

Izdvojeno
»Branko Radičević« Enesu Kiševiću
Književnost

»Branko Radičević« Enesu Kiševiću

Biljana Nedić najbolji solista
Muzika

Biljana Nedić najbolji solista

»OK fest« vratio mlade na Sutjesku
Muzika

»OK fest« vratio mlade na Sutjesku

Muzičari oduševljeni Tjentištem
Muzika

Muzičari oduševljeni Tjentištem

Najčitanije