Tržište

Banke spremne da privredi ponude i devizne kredite

Banke spremne da privredi ponude i devizne kredite
Banke spremne da privredi ponude i devizne kredite

BEOGRAD - Predstavnici bankarskog sektora predložili su danas u razgovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem da se privredi, osim subvencionisanih dinarskih kredita sa kamatom koja bi iznosila pet odsto, ponude i dugoročni krediti u evrima sa kamatom od tri odsto.

Zvaničnici banaka su novinarima u Palati Srbija rekli da su sa predstavnicima vlade i Narodne banke obavljeni otvoreni i konkretni razgovori, koje ocjenjuju kao veliki uspjeh i odličan početak saradnje.

Predstavnici banka su rekli da će najvjerovatnije do petka biti obavljena još jedna runda razgovora, ne samo o pitanju kreditiranja privrede, već i o drugim otvorenim pitanjima koja će pospešiti razvoj kako banaka tako i privrede.

Vučić je, u razgovoru sa predstavnicima 29 banaka, konstatovao da bez snažne podrške bankarskog sektora srpskoj privredi nema ni zdrave ekonomije.

Objasnio je da je cilj razgovora da se vidi kako i na koji način država može da pomogne bankarskom sektoru da na što efikasniji način doprinese razvoju srpske privrede, posebno privatnog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije