Tržište

"Bema" uskoro na ruskom tržištu

"Bema" uskoro na ruskom tržištu
"Bema" uskoro na ruskom tržištu

BANJALUKA - Tehnički direktor banjalučke Fabrike obuće "Bema" Marinko Umičević izjavio je Srni da je uspostavljen prvi kontakt sa ruskim privrednicima i da bi vrlo brzo trebalo da dođe do realizacije proizvodnje za rusko tržište.

"Bemu` je sredinom ove sedmice posredstvom predstavnika privrednika Republike Srpske u Moskvi posjetila delegacija ruskih privrednika radi pokretanja proizvodnje obuće za rusko tržište, gdje je `Bema` prezentovala svoje mogućnosti", rekao je Umičević.

On je zahvalio Privrednoj komori Srpske kao posredniku, Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi, kao i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na pomoći prilikom uspostavljanja kontakata sa privrednicima Rusije.

"Smatramo da bi proizvodnja obuće za rusko tržište bila veliki iskorak za Fabriku obuće `Bema` i Republiku Srpsku", ističe Umičević.

On je naveo da je "Bema", kao društveno odgovoran privredni subjekat, finalistima Fudbalskog kupa Republike Srpske, ekipi Fudbalskog kluba /FK/ "Krupa" poklonila po jedan par cipela i kožni kaiš.

Umičević je pojasnio da je riječ o donaciji 37 pari obuće i 37 kožnih kaiševa u vrijednosti 6.000 KM, dodavši da su u fabrici model cipela, koji je rađen za FK "Krupu", nazvali "krupljanke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije