Tržište

Bingo zvanično preuzeo 24 objekta Interexa i 709 radnika

Bingo zvanično preuzeo 24 objekta Interexa i 709 radnika
Bingo zvanično preuzeo 24 objekta Interexa i 709 radnika

Poslije osam mjeseci pregovora, Trgovački lanac Bingo iz Tuzle od danas je i zvanično preuzeo 24 objekta Interexa, člana francuske grupacije Intermarche, te 709 radnika.

Sa nova 24 objekta Interexa i 132 dosadašnja objekta Binga, domaći trgovački lanac ubuduće će na prostoru cijele Bosne i Hercegovine imati 156 objekata i zapošljavaće oko 4.200 radnika, prenosi Klix.

"Danas smo okončali proces akvizicije Interexa. Sretni smo što je jedna velika grupacija iz Francuske u nama prepoznala strateškog partnera i što je uvidjela kako će mi najbolje raditi posao koji su oni radili u proteklih 14 godina. Dobrodošlicu želim i svim radnicima Interexa, koji su od danas uposlenici Binga. Ovo je veliki dan i za domaće proizvođače, jer će u ovim objektima imati mnogo bolje pozicije. Moramo dati punu podršku domaćim proizvođačima i boljem se nadati“, rekao je Senad Džambić, vlasnik Društva Bingo iz Tuzle.

Predstavnik grupacije Intermarche iz Francuske Pjer Iv Konan istakao je da je već od upoznavanja sa Senadom Džambićem i njegovim timom uvidio da je riječ o energičnim i poduzetnim ljudima.

"Zadovoljni smo jer objekte Interexa predajemo grupaciji koja je uspješna i koja ima ambicije. Računam na vas“, poručio je Iv Konan vlasniku Binga Senadu Džambiću.

Službenica u Odjelu za odnose sa javnošću Tatjana Paunoski istakla je kako je Bingo kupio objekte od grupacije koja je uspješno poslovala i koja je na zdravim nogama.

"Nikakvog spašavanja ovdje nema. Mi smo kupili zdravu firmu i svakako da moramo biti ponosni na činjenicu što je bosanskohercegovačka kompanija kupila inostranu. Također, demantujem sve špekulacije koji su minulih mjeseci izrečene u vezi prodaje Binga. Od toga nema ništa“, rekla je Paunoski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije