Tržište

Imaju šta da ponude i probirljivim gostima

Imaju šta da ponude i probirljivim gostima
Imaju šta da ponude i probirljivim gostima

DOBOJ - Manje sredine u BiH imaju mnogo toga da ponude domaćim i stranim turistima, ali do probirljivih gostiju moraju doći korištenjem savremenih sredstava promocije, ali i zanimljivom ponudom.

Jasmina Koleman, predstavnik Organizacije za razvoj turizma regije Doboj, kazala je da ova regija ima šta da ponudi turistima, ali da bi smještaje trebalo preurediti.

"Strani turisti žele da dobiju domaću atmosferu, gostoprimstvo, to nešto što je specifično za našu zemlju", rekla je ona.

Organizacija za razvoj turizma regije Doboj realizuje projekat "Kako od viška slobodnog stambenog prostora kreirati uspješan biznis za žene", u kojem učestvuje 38 manjih opština u BiH, a finansira ga Ambasada SAD u BiH. Ovaj projekt je danas predstavljen u Doboju.

Opština Ljubinje je mala hercegovačka sredina sa dosta turističkog potencijala, navodi Milica Lukić iz tamošnje Turističke organizacija, ali on još nije prepoznat i dovoljno iskorišten.

"Na raskrsnici smo puteva, blizu smo mora, turisti su nam svakodnevni gosti, ali još taj turistički potencijal nije prepoznat, ali nadamo se da ćemo uspjeti", ističe Lukićeva.

Zbog blizine planine Vlašić na turističkoj mapi Travnik je bolje pozicioniran.

"Imamo starih kuća koje se mogu iznajmljivati, a takođe imamo veliki potencijal na planini Vlašić na Babanovcu, imamo dosta apartmana, hotela", rekla je Elma Pružan, stručni saradnik za privredu opštine Travnik.

Kalinovik turistima može ponuditi eko-turizam, lov, ribolov, foto-safari, kaže Olja Veletić, direktor Turističke organizacije ove opštine, ali potrebno je motivisati građane da se uključe i ponude turistima svoje domove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije