Tržište

Iz "Alumine" otpremljene prve količine novog proizvoda

Iz "Alumine" otpremljene prve količine novog proizvoda
Iz "Alumine" otpremljene prve količine novog proizvoda

ZVORNIK - Iz zvorničke Kompanije "Alumina" otpremljena je prva cisterna od 25 tona novog proizvoda "zeolit 3A" za kupca u Švajcarskoj, saopšteno je danas iz ovog preduzeća.

U saopštenju se navodi da je novi proizvod namijenjen za inostrano tržište, te dodaje da je trenutni proizvodni kapacitet pogona oko 5.000 tona godišnje.

Na ovaj način je najveći zvornički kolektiv, poslije više od dvije i po decenije, osvojio i na tržište plasirao novi proizvod koji je jedan u nizu iz palete alumosilikatne oblasti i ima kupce na zapadnoevropskom tržištu.

"U skladu sa poslovnim planom, mi smo se orijentisali da u toku ove godine napravimo pet novih proizvoda. Prvi proizvod koji komercijalizujemo je `zeolit 3A" za tržište Evropske unije", rekao je predsjednik Upravnog odbora "Alumine" Mile Matić, koji je dodao da je to rezultat tehničkih znanja i dugogodišnjeg iskustva ovdašnjeg inženjerskog kadra.

U saopštenju se dodaje da je riječ o profitabilnim proizvodima, istina manjeg obima u odnosu na postojeće proizvode, koji obezbjeđuju stabilnost i još bolju tržišnu poziciju za ovu kompaniju.

"Ono što je najbitnije, oni ne predstavljaju samo proizvode za tržište, već i izvanrednu podlogu za razvoj cijele palete novih proizvoda", ističu u menadžmentu "Alumine" i dodaju da za ove proizvode postoji prostor na evropskom i svjetskom tržištu, a uz sve to i zadovoljavajući uslovi za njihov razvoj u zvorničkoj fabrici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije