Tržište

Jafica se privremeno proizvodi u Španiji, bez GMO

Jafica se privremeno proizvodi u Španiji, bez GMO
Jafica se privremeno proizvodi u Španiji, bez GMO

BEOGRAD - Kompanija "Crvenka" je privremeno izmjestila proizvodnju "Jafice" u Španiju dok u fabrici ne bude instalirana najsavremenija oprema potrebna za njenu proizvodnju, i proizvod koji stiže iz Španije nema u sebi GMO sastojaka, saopštila je danas Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS).

Prema saopštenju NOPS-a, u poslednjih nekoliko dana javnost je uznemirila glasina na društvenim mrežama da je izmještanje proizvodnje "Jafice", kompanije Jafa Crvenka, u Španiju ujedno i znak da ovaj proizvod sada u Srbiju stiže sa genetski modifikovanim sastojcima.

NOPS navodi da su nakon provjere sa proizvođačem utvrdili da je riječ o privremenom izmještanju proizvodnje "Jafice" za koju se trenutno koristi vrhunska oprema koja se fizički nalazi u Španiji, sve dok ona ne bude instalirana u Crvenki.

"Jafica" brend je zaštićeni žig kompanije "Jafa Crvenka", a proizvod su osmislili, razvili i svakodnevno kontrolišu ljudi u toj kompaniji.

Takođe, NOPS navodi da "Jafica" nema GMO sastojaka u sebi, kao ni vještačkih boja i aroma. Proizvodi se po najstrožim evropskim i svjetskim standardima kvaliteta (HACCP, IFS, BRC...) na opremi koja je vlasništvo kompanije Natra, jednog od lidera u proizvodnji čokolade u EU.

Pored fabrika u Španiji, Natra posjeduje i fabrike u Belgiji, Francuskoj...

Zbog narušenog ugleda i pozicije na tržištu, kompanija "Jaffa Crvenka" razmatra i opciju "ulaska u pravni proces protiv pokretača ove prljave kampanje", navodi se u zvaničnom dopisu, koji je NOPS dobio od te firme zajedno sa zvaničnim dokumentom španskog proizvođača kojim se potvrđuje da je "Jafica" bez GMO sastojaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije