Tržište

Kinezi, Rusi i Srbi kupuju nekretnine u Grčkoj

Kinezi, Rusi i Srbi kupuju nekretnine u Grčkoj
Kinezi, Rusi i Srbi kupuju nekretnine u Grčkoj

Strani državljani, među kojima i Srbi, su na vijest o mogućem bankrotu Grčke, počeli aktivno da kupuju nekretnine u toj zemlji.

Najveće interesovanje pokazuju Kinezi, a ni Rusi ne zaostaju mnogo za njima. Trojku lidera najaktivnijih kupaca zaključuju Bugari i Srbi, navodi Obšćaja gazeta, prenosi Tanjug.

Nekretnine u Grčkoj mogle bi da padnu još 30 odsto u slučaju bankrota. A ako zemlja izađe iz Evropske unije to će dodatno odvratiti i Ruse, koji sve češće biraju kuće u Grčkoj zbog mogućnosti da dobiju državljanstvo, piše gazeta.ru.

Vrijednost stambenih nekretnina u Grčkoj pada već nekoliko godina.

U 2013. godini pala je 10 odsto, prošle godine u proseku 7,5 odsto, a od početka ove godine 4,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, ukazuju stručnjaci.

Imajući u vidu da su se Rusi sredinom prošle godine ohladili od nekretnina u odmaralištima, među tim i od kupovine "druge vikendice", objekti u Grčkoj su, zajedno sa lokacijama u Bugarskoj, Španiji i Crnoj Gori, doživjeli pad potražnje kupaca iz Rusije, rekao je osnivač kompanije "Indriksons" koji upravlja investicijama u nekretnine Igor Indriksons.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije