Tržište

Medvedev: Ruska ekonomija neće biti zatvorena

Medvedev: Ruska ekonomija neće biti zatvorena
Medvedev: Ruska ekonomija neće biti zatvorena

SOČI - Spekulacije o pretvaranju Rusije u jednu zatvorenu ekonomiju su neprikladne, budući da Rusija želi da ostane pri osnovnim principima makroekonomske politike, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev, koji je danas potpisao ukaz o uvođenju carina na ukrajinsku robu.

"Bilo kakve spekulacije o fundamentalnim izmjenama modela ekonomskog razvoja, u smjeru zatvorene ekonomije, jesu neprikladne i nepotrebne", izjavio je Medvedev na investicionom forumu u ruskom odmaralištu Sočiju, a prenosi agencija Rojters.

Medvedev se, takođe, osvrnuo na jačanje uloge Rusije na azijskom tržištu, rekavši da će veća uloga Rusije u tom regionu doprinijeti jačanju njenog ugleda i u drugim regionima, uključujući na Zapadu.

"Jačanje uloge naše zemlje u azijskom regionu će, bez sumnje, doprinijeti jačanju našeg ugleda i u drugim područjima, kao i na Zapadu", poručio je Medvedev.

Osim toga, Medvedev je danas potpisao ukaz o uvođenju carina na ukrajinsku robu, kao odgovor na ukrajinsko potpisivanje Sporazuma o pridruživanju Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije