Tržište

Mlijeko puno bakterija

Mlijeko puno bakterija
Mlijeko puno bakterija

MODRIČA, KOZARSKA DUBICA - Zbog izuzetne higijenske neispravnosti, dubički "Mlijekoprodukt" privremeno je obustavio otkup mlijeka od zadruge "MK Company" Modriča, a riječ je o 330 litara na dan.

U ime dubičke mljekare, to je saopštilo Društvo za usluge "Info 5", iz kojeg navode da je suvlasnik preduzeća "MK Company" Jovo Mišić, šef Odsjeka za poljoprivredu opštine Modriča.

Dostavljeni su nam, takođe, rezultati analize spornog mlijeka, te nam je pojašnjeno da je sporna stavka broj bakterija.

Kako se navodi, dozvoljena količina bakterija za ovaj napitak ekstra klase je do 100.000, a u analiziranom mlijeku ih je izmjereno više od tri miliona!

"Privremena obustava traje do 10. aprila, kada će biti ponovljeno uzorkovanje mlijeka, te na osnovu analize Veterinarskog instituta 'Dr Vaso Butozan' odlučeno da li je mlijeko higijenski ispravno. Zadruga 'MK Company' je o svemu uredno i na vrijeme obaviještena", stoji u saopštenju.

Sa druge strane, Mišić tvrdi da nije vlasnik zadruge "MK Company", ali nam istovremeno i potvrđuje da je toj zadruzi "Mlijekoprodukt" dostavio obavještenje o analizi.

"Oni su samo poslali dopis, u kojem se navodi da je riječ o nedozvoljenom broju mikroorganizama", naveo je Mišić.

On ističe da očekuje da se ponovo počne s otkupom, ali potom još jednom tvrdi da, kako kaže, "nije dio" zadruge "MK Company".

"Nekada sam bio dio toga, ali sam izašao odatle. Ostala je moja žena, radi pri toj firmi i vrši organizaciju otkupa", rekao je Mišić.

Međutim, iz "Info 5" nam je potvrđeno da je Mišić naveden kao suvlasnik kompanije "MK Comapany" na ugovoru koji je potpisan između te kompanije i "Mlijekoprodukta".

Inače, dubički "Mlijekoprodukt" navodi i da sa područja opštine Modriča dnevno otkupljuje oko 4.500 litara mlijeka.

"Ističemo da, u dogovoru s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, 'Mlijekoprodukt' od početka godine vrši pojačanu kontrolu kvaliteta mlijeka", navodi se u saopštenju, u kojem se reaguje na ranije Mišićevo obavještenje da je ova mljekara obustavila otkup mlijeka na području Modriče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije