Tržište

Mostar: Letovi za Njemačku, Albaniju, Poljsku i Englesku

Mostar: Letovi za Njemačku, Albaniju, Poljsku i Englesku
Mostar: Letovi za Njemačku, Albaniju, Poljsku i Englesku

MOSTAR - Od 12. oktobra startuje avio linija Mostar – Stuttgart. Svakog ponedjeljka polazak iz Zračne luke Mostar je u 10 sati ujutro, a povratak iz Stuttgarta je u 13 sati, rekao je na press konferenciji Mario Glišić, direktor turističke agencije ''PRO PAK Hercegovina''.

Ova agencija u saradnji sa Zračnom lukom Mostar i kompanijom Sea Air planira povezati Hercegovinu redovnim i charter letovima s evropskim destinacijama.

Osim direktnih linija iz Mostara prema Njemačkoj, odnosno Stuttgartu i Munichu, Glišić kaže kako uvode i direktne linije za Albaniju i Poljsku.

''Od 24. listopada svake srijede, petka i nedjelje radit ćemo let Mostar-Priština-Tirana. Ovo je jedna novost za aviotržište jer linija prema Albaniji, Kosovu i Makedoniji nema'', rekao je Glišić i dodao kako će 9. oktobra biti uvedena linija Mostar-London sa presjedanjem u Osijeku.

''Ova će linija ići svakog ponedjeljka jednom nedjeljno, a ako vidimo da ima više interesa iz Mostara nekad kasnije ići ćemo direktno Mostar – London'', rekao je Glišić.

Glišić je rekao kako će datumi svih linija biti poznati do kraja mjeseca. Također je dodao kako sigurno uvode liniju Poljska-Mostar.

Razlog uvođenja ove linije, prema njegovim riječima, su mnogobrojni hodočasnici koji dolaze u Međugorje, a koji vole i posjetiti dio Jadrana od Neuma, Makarske rivijere do Splita. Dodao je kako će cijene svih letova biti dostupne na internet stranici.

Rukovodilac sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar Marko Đuzel je rekao kako mu je izuzetno drago što je Zračna luka Mostar direktno povezana s Njemačkom i kako se ovim Zračna luka okrenula i drugim tržištima.

Takođe je rekao kako redovni letovi prema Italiji i dalje ostaju, te kako je mostarska Zračna luka ove godine zabilježila rekordan broj putnika.

''Uspjeli smo ove godine povećati broj putnika. Sezona traje još dva mjeseca, a ove godine će se produžiti. Mi očekujemo da ćemo ove godine imati 80 tisuća putnika, odnosno igrati ćemo se sa brojevima iz 2012. godine koja je bila najbolja po broju putnika poslije rata'', rekao je Đuzel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije