Tržište

Nema njemačkog kornfleksa u RS

Nema njemačkog kornfleksa u RS
Nema njemačkog kornfleksa u RS

BANJALUKA - Na tržište Republike Srpske nisu distribuisana pakovanja kornfleksa njemačkog proizvođača za koje je utvrđeno da sadrže nedozvoljenu količinu mikotoksina, a preventivno se vrši opoziv svih lotova navedenih proizvoda, navode iz republičke Uprave za inspekcijske poslove.

Iz Uprave za inspekcijske poslove Srpske saopšteno je da je Agencija za bezbjednost hrane BiH obavijestila republičku inspekciju da je u žitaricama porijeklom iz Njemačke utvrđeno prisustvo nedozvoljenih količina mikotoksina deoksinivalenola /DON/

Riječ je o proizvodima njemačkog proizvođača "C. Hanemule verke" - "K plus kornfleks", pakovanje od 250 grama, serija L14-05281, "K plus kornfleks", pakovanje od 1.000 grama, serija L14-05290 i "Rial kornfleks", pakovanje od 1.000 grama, svi sa rokom trajanja do 25.12.2015. godine. 

Uvoznik spornog proizvoda za BiH je kompanija "Konzum" Sarajevo. 

U saopštenju se navodi da je vanrednom inspekcijom u poslovnoj centrali za Republiku Srpsku, koja je izvršena u saradnji sa inspekcijom za hranu grada Banjaluka, utvrđeno da je uvoznik već izvršio opoziv proizvoda, iz preventivnih razloga vrši se opoziv svih lotova tri navedena proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije