Tržište

Njemačka, Libija i Japan traže radnike iz Srbije

Njemačka, Libija i Japan traže radnike iz Srbije
Njemačka, Libija i Japan traže radnike iz Srbije

BEOGRAD - Posljednjih godina raste interesovanje za zapošljavanje državljana Srbije u inostranstvu.

U toku je nekoliko konkursa za zapošljavanje u Njemačkoj, Libiji, Japanu, a najtraženija je medicinska struka.

Za 250 medicinskih sestara i tehničara za zdravstvenu njegu u njemačkim bolnicama, rok za prijavu ističe 5. marta, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Njemački poslodavci su zadovoljni radnicima koje su do sada angažovali, pa je zato u januaru i potpisan Sporazum o posredovanju i privremenom zapošljavanju naših radnika u Njemačkoj.

U toku je izbor kandidata na već završen konkurs za 30 ljekara na specijalizaciji iz oblasti anesteziologije/ginekologije i akušerstva /neurologije, jednog rukovodioca Odjeljenja za akušerstvo na klinici za ginekologiju i akušerstvo, i po pet izvršilaca - specijalista ginekologije i akušerstva, specijalista neurologije i specijalista neurohirurgije.

Srpski ljekari traženi su i u Libiji pa je u toku izbor kandidata za bolnicu “El Žmejl“ u gradu Džemailu, kojoj je potrebno 39 ljekara specijalista, 10 medicinskih sestara i pet babica.

Tokom prošle godine, jedna medicinska sestra je zaposlena u Ugandi u gradu Gulu, a jedna profesorka engleskog dobila je posao u Japanu, u vrtiću. Preko NSZ, sada se traže i dva profesora engleskog za rad u Japanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije