Tržište

Otvaraju se novi i provjeravaju stari Mekdonaldsi u Rusiji

Otvaraju se novi i provjeravaju stari Mekdonaldsi u Rusiji
Otvaraju se novi i provjeravaju stari Mekdonaldsi u Rusiji

MOSKVA - Mekdonalds je otvorio svoj drugi restoran u Novosibirsku, bez obzira što u mnogim regionima Rusije federalna služba za nadzor u oblasti prava potrošača i dobrobiti ljudi - Rospotrebnadzor, provjerava objekte američkog lanca brze hrane.

To znači da Mekdonalds ne mijenja planove za otvaranje još nekoliko restorana u Novosibirsku i Omsku, rekao je danas agenciji Ria novosti predstavnik kompanije.

On je potvrdio da je u Novosibrsku otvoren drugi restoran i da se planovi kompanije nisu promijenili. Prvi restoran u Novosibirsku je otvoren u julu ove godine. Ranije je kompanija saopštila da do kraja godine planira da otvori tri restorana u Novosibirsku i dva u Omsku. Pominjalo se i otvaranje restorona u Tomsku i Krasnojarsku narednih godina, podsjetile su Ria novosti.

Uprava Rospotrebnadzora za Moskvu juče je privremeno zabranila rad četiri Mekdonaldsova restorana u prestonici zbog, kako je navela, brojnih kršenja sanitarnih propisa. U nekim regionalnim upravama te službe najavljene su provjere restorana u njihovoj nadležnosti.

U Rospotrebnadzoru za Novosibirsku oblast Ria novostima je rečeno da će planovi o proveri dva postojeća objekta kompanije Mekdonalds biti donijeti kasnije.

U Sverdlovskoj oblasti Rospotrebnadzor je počeo vanrednu inspekciju restorana Mekdonalds. Kako je Itar tasu rekla rukovodilac regionalne uprave te službe, povod za provjeru su bile žalbe korisnika na kvalitet proizvoda koji se prodaju u restoranima, kao i na nepoštovanje sanitarnih propisa.

Inspekcija Mekdonalds restorana u Krasnodarskom kraju će početi sledeće nedjelje po naređenju federalne službe Rospotrebnadzora, saznale su Ria novosti od predstavnika službe. U tom kraju ima 11 restorana, od kojih četiri u Krasnodaru i pet u Sočiju.

Vanredna provera objekata američkog lanca u Tatarstanu se sprovodi od 15. avgusta, a rezultati će biti objavljeni narednih dana, rekla je Interfaksu načelnica odeljenja za nadzor higijene i hrane regionale uprave Rospotrebnadzora.

U Podmoskovlju su provere počele po ranije utvrđenom planu i, prema riječima rukovodioca oblasne uprave službe nijedan restoran nije zatvoren. U tom regionu ima 71 restoran Mekdonalds u 20 gradova.

Provjere su počele i u regionima centralnog dijela Rusije, prenose Ria novosti. Obavljena su mikrobiološka i sanitarno-hemijska ispitivanja, rekao je predstavnik Rospotrebnadzora.

List Komersant ne isključuje da će se provjere  Mekdonalds restorana obaviti u svim regionima, jer se sprovode po zahtjevu vlade. Međutim, u pres službi potpredsjednika vlade Akradija Dvorkoviča, koji je nadležan za prehrambeni sektor, nisu mogli da prokomentarišu pisanje lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije