Tržište

Pejpal nudi šansu Srbiji

Pejpal nudi šansu Srbiji
Pejpal nudi šansu Srbiji

Pejpal je ponovo omogućio naplatu putem ovog servisa i ujedno omogućio firmama u Srbiji da realizuju plaćanja iz inostranstva.

Firme koje će da iskoriste tu mogućnost će moći klijentima da ponude jednostavniju, komfornu i sigurnu metodu plaćanja onlajn.

Primajući plaćanja Pejpal, firme u Srbiji, bez obzira na veličinu, stiču pristup širem tržištu zahvaljujući aktivnim računima kojih ima 162 miliona na 203 tržišta u svijetu, poručuju iz kompanije.

Pejpal od danas nudi osobama koje kupuju preko interneta jednostavniji i sigurniji način onlajn plaćanja, to se posebno odnosi na situaciju kupovine stranim internet stranicama. Iz Pejpala kažu da se korisnici usluga osjećaju sigurniji kad plaćaju preko Pejpala jer ovaj "servis nikada ne daje pristup finansijskim podacima kupaca pri obavljanju transakcije i nudi zaštitu za kupce kako bi pomogao da se vrati dio sredstava u slučaju problema posebno u situacijama kada je plaćanje prema osobi koju ne poznaju".

Prodavci mogu da imaju veći komfor primanja sredstava od kupca ako je plaćanje autorizovano od strane Pejpala.

"Vrednujemo i cijenimo veličinu mogućnosti za srpsku internet trgovinu. Globalno, 2014. godine trgovina sa inostranstvom preko servisa Pejpala su činili skoro četvrtinu sume plaćanja firmi te godine. Zahvaljujući tome da sve više ljudi ima povjerenje u servis Pejpal i da realizuje plaćanja iz inostranstva, firme u Srbiji imaju sjajne mogućnosti da povećaju prodaju“ rekao je Damien Perillat, izvršni direktor Pejpala za Srednju i Istočnu Evropu.

Po istraživanju potrošača koja je sproveo Ipsos Vantis, 41 odsto kupaca iz ključnih tržišta u Evropi koristi Pejpal pri kupovini na stranim internet servisima . U Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Poljskoj prodavci koji primaju plaćanja preko Pejpala su povećali vrijednost plaćanja od kupaca iz inostranstva u prosjeku za 48 odsto u prvoj polovini prošle godine u odnosu na isti period 2013. godine .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije