Tržište

Počinju otpuštanja u Twitteru

Počinju otpuštanja u Twitteru
Počinju otpuštanja u Twitteru

SAN FRANCISKO - Društvena mreža Twitter planira naredne sedmice da započne sa talasom otpuštanja, objavio je internet portal za tehnološke vijesti Re/code, pozivajući se na izvore iz kompanije.

Nije poznato koliko će zaposlenih izgubiti posao, ali će vjerovatno biti obuhvaćeni svi djelovi, piše Re/code, navodeći kao izvor osobe unutar kompanije.

Ta vijest uslijedila je nakon što je u ponedjeljak za novog izvršnog direktora Twittera postavljen Jack Dorsey.

Twitter širom svijeta zapošljava otprilike 4,1 hiljada ljudi u više od 35 poslovnica.

Cijena dionice Twittera pala je u petak 3,1 odsto, na 29,90 USD. Od početka godine cijena joj je u minusu otprilike 14 odsto.

U toj kompaniji koja upravlja besplatnom društvenom mrežom rade na obnavljanju rasta broja korisnika, nakon što je u drugom tromjesečju zabilježen najslabiji rast njihovog mjesečnog broja otkad je kompanija izašla na berzu 2013. godine.

Otpuštanja u Twitteru dolaze u vrijeme kada kompanija restrukturira svoju inženjersku organizaciju da bi postala učinkovitija. Vjerojatno je da će otpuštanja pogoditi veliki broj inženjera.

Prihodi Twittera dostigli su u drugom kvartalu 502 miliona USD, što je 61 odsto više nego u istom period prošle godine. Pritom su prihodi od oglašavanja porasli za 63 odsto, na 452 miliona USD. Zahvaljujući tome, gubitak kompanije smanjen je na 136,7 miliona USD, dok je u istom prošlogodišnjem periodu iznosio 144,6 miliona.

Međutim, zabilježen je slab rast broja aktivnih mjesečnih korisnika te društvene mreže. U drugom tromjesečju bilo ih je 304 miliona, dok ih je u prethodnom kvartalu bilo 302 miliona. To je najsporiji rast broja korisnika od javne ponude dionica te kompanije 2013. godine.

"To je neprihvatljivo i nijesmo zadovoljni", kazao je tada Dorsey.

Twitter, koji korisnicima omogućuje slanje poruka od 140 znakova, među najpoznatijim je društvenim mrežama u svijetu. Međutim, ta kompanija ne uspijeva da raste tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža u svijetu sa otprilike 1,4 milijarde korisnika.

Nedavno je i društvena mreža za razmjenu fotografija i video zapisa Instagram objavila je da je broj njenih korisnika premašio 400 miliona, pretekavši broj korisnika Twittera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije