Tržište

Rasprodato 90 odsto novogodišnjih paketa na Zlatiboru

 Rasprodato 90 odsto novogodišnjih paketa na Zlatiboru
Rasprodato 90 odsto novogodišnjih paketa na Zlatiboru

ČAČAK - Prema dosadašnjim rezervacijama zimska sezona trebalo bi da bude veoma uspješna, s obzirom na to da je u ovom momentu preko 90 odsto novogodišnjih aranžmana rasprodato, rekao je danas direktor Turističke organizacije Zlatibora Arsen Ðurić.

On je kazao da je veliko interesovanje i za januar kada će biti puno gostiju iz Republike Srpske, Crne Gore i Vojvodine, pošto je tada đački raspust.

"Prvih 15 dana februara raspust je u Srbiji i već ima mnogo rezervacija, tako da očekujemo da će pomeranje đačkog odmora u Srbiji doprineti značajnom produžetku zimske turističke sezone i da će udarna sezona, trajati više od 50 dana", istakao je Ðurić i dodao da će to biti dobro za sva turistička mjesta i sve turističke poslenike u Srbiji.

"Mi očekujemo narednih dana da ski centar Tornik bude pušten u upotrebu, pravi se veštački sneg, jer nema dovoljno prirodnog, mada najave meteorologa kažu da će oko Nove godine biti prirodnih padavina, tako da će ski centar raditi u punom kapacitetu sa svim stazama, sa bobom na šinama, i svim ostalim sadržajima", naglasio je Ðurić u izjavi za Tanjug.

On kaže da će ski staza u samom centru Zlatibora za početnike, rekreativce i djecu biti u upotrebi sa nekoliko malih liftova i ski školama kao i klizalište na otvorenom u središtu Zlatibora.

"Za one koji ne skijaju postoji nekoliko opredeljenih staza za sankanje, a takođe na raspolaganju su i staze za šetnju, za one koji ne skijaju i ne sankaju, kako bi uživali u blagodetima Zlatibora", rekao je direktor TO Zlatibora.

On tvrdi da je najviše domaćih gostiju, međutim sve više posjetilaca dolazi iz inostranstva, posebno iz bivših jugoslovenskih republika, ali i iz Rumunije, Bugarske, Rusije, Njemačke, Holandije.

"Nadam se da će tako biti i ubuduće s obzirom na to da smo imali izuzetno aktivna promotivna dešavanja u prethodnom periodu, posle letnje sezone smo krenuli sa aktivnom promocijom na tržištima u okruženju posebno Crnoj Gori, Rumuniji, BiH i Makedoniji, i očekujem da sa tih tržišta u ovom delu sezone bude značajan broj gostiju, rekao je Ðurić.

On navodi da cijene na Zlatiboru nisu mijenjane posljednjih nekoliko godina, tako da postoji veliki raspon u zavisnosti od vrste smještaja i nivoa smještajnih kapaciteta.

Ðurić kaže da je u privatnom smještaju dnevni najam apartmana od 20 do 50 evra, u zavisnosti od veličine apartmana, u hotelima i odmaralištima na bazi polupansiona u dvokrevetnoj sobi od 2.300 do 7.000 dinara, u zavisnosti od hotela do hotela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije