Tržište

Ribnjak Bardača tržištu isporučio 50 tona ribe

Ribnjak Bardača tržištu isporučio 50 tona ribe
Ribnjak Bardača tržištu isporučio 50 tona ribe

SRBAC - Iz samo jednog jezera Rakitovac ribnjaka "Bardača", kojim gazduje banjalučka firma "Agroimpeks", izlovljeno je 50 tona konzumne ribe, koja je plasirana na tržište BiH, potvrdio je Srni rukovodilac proizvodnje Anđelko Dumonić.

Od ukupno 11 jezera Ribnjaka "Bardača" ukupne površine 650 hektara, završen je jesenji izlov ribe samo iz jezera Rakitovac, površine 80 hektara.

"Ove godine izlovili smo oko 50 tona kvalitetne konzumne ribe šarana, amura, tolstolobika i druge vrste ribe prosječne težine od tri do pet kilograma i sve je plasirano na tržište BiH, jer je za vrijeme decembarskih i januarskih posnih dana vladala velika potražnja ove vrste mesa", rekao je Dumonić.

On je rekao da je iz jezera Brzajski površine 10 hektara izlovljena riblja mlađ i prebačena u zimovnike, odakle će na proljeće biti puštena u jezera Rakitovac, te Sinjak koje je površine 40 hektara.

Zbog problema sa napajanjem ribnjaka vodom, ove godine je na površini osam jezera bio zasijan kukuruz za ishranu ribe i tov stoke na farmama "Agroimpeksa".

Dumonić kaže da zbog raskvašenog terena kukuruz još nije ubran sa oko 30 hektara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije