Tržište

Ristić: Prehrambena industrija nastoji da prati savremene trendove

Ristić: Prehrambena industrija nastoji da prati savremene trendove
Ristić: Prehrambena industrija nastoji da prati savremene trendove

BANJALUKA - Direktor Privredne komore Republike Srpske Dragica Ristić izjavila je danas da prehrambena industrija u Srpskoj nastoji da prati savremene trendove u proizvodnji hrane i da većina privrednih društava iz tog sektora ima implementiran "HASAP" standard.

 "Osim toga, ima prostora za unapređenje i primjenu viših standarda i za korištenje nauke u pospješivanju procesa proizvodnje i bezbjednosti hrane", rekla je Ristićeva novinarima u Banjaluci tokom radionice o temi "Postizanje višeg standarda u proizvodnji i povećanje konkurentnosti na domaćem i inostranom tržištu kroz upotrebu gasova u prehrambenoj industriji".

Ona je navela da je cilj održavanja ove radionice da se privrednim subjektima koji učestvuju u procesu proizvodnje, pripreme, skladištenja i pakovanja hrane predstave nove tehnologije koje će, primjenom viših standarda, omogućiti veću konkurentnost i samim tim bolji plasman proizvoda.

Ristićeva je dodala da je jedan od ciljeva radionice i sagledavanje mogućnosti uvezivanja nauke i privrednih društava koja su savladala nove tehnologije radi pružanja podrške i iskustava privrednim subjektima koji učestvuju u procesu proizvodnje, pripreme, skladištenja i pakovanja hrane da unaprede procese i postanu konkurentniji.

Karen Rau iz njemačkog Društva za međunarodnu saradnju /GIZ/ istakla je da ova organizacija radi na unapređenju malih i srednjih preduzeća, kao i određenih privrednih sektora i uvođenju modernih standarda u proizvodni proces. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije