Tržište

Rusi počinju praviti francuski sir

Rusi počinju praviti francuski sir
Rusi počinju praviti francuski sir

MOSKVA - Ruski prehrambeni embargo ostavio je rusko tržište bez francuskog sira. A Rusi, izgleda, baš vole francuski sir.

Kada se pričalo o efektima prehrambenog embarga, anketirani građani su uglavnom isticali da im nedostaju sir i šampinjoni, koji se sada uvoze iz Kine, umjesto, kao prije embarga, iz Poljske. Za šampinjone rješenje će i dalje biti Kina, ali bi se rješenje za francuski sir moglo naći u Rusiju.

Kako prenosi RussiaToday, određen broj ruskih kompanija želi da počne sa proizvodnjom visoko-kvalitetnog francuskog sira, ali, naravno, od ruskih sastojaka.

“Kao što znate, sir je 95 mlijeko. Sigurno će svo mlijeko biti rusko. Međutim, koristićemo francuski i holandski kvasac, jer je ruski nešto lošiji kada je kvalitet u pitanju”, rekao je Taras Kožanov, direktor kompanije Lukoz Saba.

Da bi se ovaj proces najvjerodostojnije odradio, ruske kompanije će čak poslati svoje stručnjake u Francusku. Jer kako bolje napraviti ruski francuski sir, nego sa ruskim sastojcima i francuskim receptom. Ekonomske vesti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije