Tržište

Ruska rampa na uvoz hrane

Ruska rampa na uvoz hrane
Ruska rampa na uvoz hrane

MOSKVA - Rusija uvodi potpuni embargo na uvoz voća, povrća, mesa, ribe, mleka i mliječnih proizvoda iz SAD, Evropske unije, Australije, Kanade i Norveške, izjavio je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev u obraćanju ruskoj vladi.

"Ovaj embargo je na snazi od danas i trajaće godinu dana", rekao je Medvedev, i dodao da je vlada spremna da revidira odluku u slučaju da dođe do promijene situacije, javila je britanska novinska agencija Rojters.

Medvedev je, takođe, dodao da se razmatra zabrana preleta evropskih i američkih avio-kompanija preko ruskog vazdušnog prostora ka Azijsko-pacifičkom regionu.

"Konačna odluka o zabrani preleta evropskih i američkih aviokompanija još nije donesena, ali je zabranjen prelet ukrajinskim prevoznicima preko ruske teritorije", rekao je Medvedev.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je juče, kao odgovor na zapadne sankcije Moskvi,  potpisao dekret kojim se zabranjuje ili ograničava na period od godinu dana uvoz u Rusiju poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane iz zemalja koje su se pridružile sankcijama protiv Rusije.

        

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije