Tržište

Ruski investitori stižu na biznis forum u Sarajevo

Ruski investitori stižu na biznis forum u Sarajevo
Ruski investitori stižu na biznis forum u Sarajevo

SARAJEVO - Ruski biznismeni i potencijalni investitori veoma su zainteresovani za učešće na predstojećem Biznis forumu u Sarajevu, koji će biti održan pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, izjavio je ambasador Ruske Federacije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko.

Ruski ambasador je tokom današnjeg sastanka sa Izetbegovićom razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, uz ocjenu da BiH treba nastaviti pozitivan reformski trend u ispunjavanju uslova za ubrzanje evropskog puta.

Izetbegović je ponovio optimističan stav kada je riječ o provođenju odluke Suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju "Sejdić - Finci", što će omogućiti BiH da u narednim mjesecima preda kredibilnu aplikaciju za članstvo u EU, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Treća međunarodna investiciona konferencija "Sarajevo biznis forum 2012" biće održana u Sarajevu od 16. do 18. maja. Konferenciju organizuje Bosna Benk Internešnel (Bosna Bank International) Sarajevo u saradnji sa međunarodnim partnerima, te uz podršku Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Pokrovitelj Foruma biće predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije