Tržište

Sistem fiskalizacije treba nadograditi

Sistem fiskalizacije treba nadograditi
Sistem fiskalizacije treba nadograditi

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas da je sistem fiskalizacije u Srpskoj potreban, ali da ga treba nadograđivati u skladu sa razvojem informacionih tehnologija.

"Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama predviđeno je rasterećenje dijela fiksnih troškova koji opterećuju poslodavce", rekao je Tegeltija novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da nije neophodno da pojedine grupe budu u sistemu fiskalizacije, te da oni koji ne budu neće imati obavezu da dostavljaju izvještaje Poreskoj upravi Srpske.

"Svi dogovori sa socijalnim partnerima ugrađeni su u ovaj nacrt zakona. Htjeli smo da riješimo i pitanje među serviserima i korisnicima usluga, jer su se pojedini serviseri odnosili neodgovorno prema poslu", dodao je Tegeltija.

Komentarišući tvrdnje pojedinih opozicionih poslanika na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske da pojedini poreski inspektori rade nesvjesno, Tegeltija je rekao da se protiv takvih inspektora vodi veliki broj disciplinskih postupaka pred nadležnim organima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije