Tržište

Taksa i za boravak kod familije u Crnoj Gori?

Taksa i za boravak kod familije u Crnoj Gori?
Taksa i za boravak kod familije u Crnoj Gori?

PODGORICA - Crnogorci koji putuju kod familije moraće da prijave boravak u policiji.

Svima koji ne prijave boravak, prijeti kazna od 300 evra. Iz crnogorskog ministarstva turizma uvjeravaju da nema nikakvih novih propisa, javlja RTS.

"Naplata boravišne takse se odnosi samo na one turiste koji koriste usluge smještaja i za tu uslugu plaćaju. Kada osoba boravi kod roditelja ili drugih srodnika koji nemaju hotel, nemaju registrovane apartmane, ona nije obavezna da plaća boravišnu taksu", rekla je Olivera Brajović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

A malo koji Crnogorac sa primorja ne izdaje smještaj. Pred kamere neće niko, jer se plaše zbog dva pasoša, a Crna Gora ne dozvoljava dvojno državljanstvo. Ipak, i Crnogorci i drugi turisti koji dolaze bilo da ljetuju ili obiđu porodicu to moraju da prijave policiji.

Nadležni poručuju da ni to nije novost, ali i da nije prvi put da se, kako kažu, svjesno nanosi šteta turističkom imidžu Crne Gore. Reći nekome da će plaćati da vidi roditelje, tvrde, ugrožava turizam.

"Niko na granici ne pita nikoga da li je platio boravišnu taksu ili ne", kaže Brajovićeva.

Nedoumice i o najavljenom jeftinijem romingu

Još se ne zna koje će cijene važiti jer je Upravni sud Crne Gore odlučio da sporazum o jeftinijem romingu zemalja regiona nije u skladu sa interesima tamošnjih operatera. Iz Beograda je poručeno da to ne odlaže primjenu sporazuma, pišu Novostionline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije