Tržište

U BiH još ne kontrolišu Colgate pastu

U BiH još ne kontrolišu Colgate pastu
U BiH još ne kontrolišu Colgate pastu

BANJALUKA - Pasta za zube Colgate, za koju su britanski i američki mediji objavili da, navodno, sadrži kancerogeni sastojak triklozan, a koju je moguće kupiti u svim bh. gradovima, još nije predmet inspekcijskih kontrola u BiH, ali postoji mogućnost da će monitoring na bh. tržištu biti sproveden u narednom periodu.

Mićo Drljo, voditelj Odsjeka za opštu sigurnost proizvoda u Agenciji za nadzor nad tržištem BiH, rekao je da će postupak nadležnih inspekcija  uslijediti ako se utvrdi da ovaj proizvod predstavlja rizik za potrošače.

"Postoji mogućnost i da Agencija samoinicijativno zatraži od inspekcije da uzme uzorke i pošalje ih na analizu, ali to sve radimo u dogovoru s nadležnim inspekcijama. Čim dobijemo odgovarajuće informacije, biće pokrenut postupak u vezi s tim proizvodom", kazao je Drljo.

Pojedini britanski i američki mediji, a potom i mediji širom svijeta, objavili su informaciju da pasta Colgate, koju koriste i mnogi bh. građani, sadrži triklozan, koji, kako navode, utiče na razmnožavanje kancerogenih ćelija u organizmu ljudi, kao i na deformacije organa kod životinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije