Tržište

Za 10 odsto povećan broj polisa osiguranja

Za 10 odsto povećan broj polisa osiguranja
Za 10 odsto povećan broj polisa osiguranja

BANJALUKA - "Krajina osiguranje" Banjaluka za prvih šest mjeseci ove godine povećalo je broj zaključenih polisa osiguranja automobilske odgovornosti za 10 odsto u odnosu na isti period 2011. godine i na taj način povećalo prihod od te vrste osiguranja za 16 odsto.

Time je premašen plan za ovaj period za četiri odsto i povećani planirani prihodi za 9,7 odsto, navodi se u saopštenju ove osiguravajuće kuće.

Kod osiguranja automobilske odgovornosti i osiguranja auto kaska ostvareno je značajno prekoračenje plana, dok kod imovinskih osiguranja plan nije ispunjen u cijelosti, najviše zbog smanjenja privredne aktivnosti i ekonomske krize koja nije zaobišla ni oblast osiguranja u Republici Srpskoj što je uticalo da se neobavezne vrste osiguranja sve manje koriste.

S obzirom na to da je učešće osiguranja od odgovornosti za motorna vozila u ukupnoj premiji veoma visoko (85,26 odsto), u poslovnoj politici se ovoj vrsti osiguranja posvećuje posebna pažnja radi adekvatnog prilagođavanja tržišnim uslovima.

Za šest mjeseci ove godine preduzete su aktivnosti na smanjenju troškova provođenja osiguranja koje su dale rezultate i oni su smanjeni za više od 15 odsto u odnosu na isti period 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije