Tržište

Zamjena oštećenih novčanica posredstvom komercijalnih banaka

Zamjena oštećenih novčanica posredstvom komercijalnih banaka
Zamjena oštećenih novčanica posredstvom komercijalnih banaka

SARAJEVO - Centralna banka BiH vršiće zamjenu novčanica KM oštećenih u poplavama kao i do sada, u punom iznosu, bez naknada i posredstvom komercijalnih banaka u BiH, saopšteno je iz ove finansijske institucije.

"Elementarna nepogoda koja je pogodila BiH dovela je do toga da je dio novčanica KM, koji se nalazio u opticaju u poplavljenim područjima, oštećen direktnim uticajem u kontaktu sa vodom ili vlagom. Centralna banka vršiće zamjenu oštećenog novca KM koji se nalazio u posjedu komercijalnih banaka u bankomatima, filijalama, trezorima ili u posjedu fizičkih i ostalih pravnih lica, bez naknada i posredstvom komercijalnih banaka u BiH", navodi se u saopštenju.

Komercijalne banke dužne su da od građana BiH prime oštećeni novac, odnosno da izvrše zamjenu za novac podoban za opticaj, te da oštećene novčanice KM očiste, dezinfikuju, osuše ako je potrebno, te prebroje i propisno upakuju prije predaje Centralnoj banci.

Iz Centralne bake napominju da oni ne vrše zamjenu oštećenog stranog novca, ali da građani zamjenu tog novca, kao i do sada, mogu vršiti posredstvom komercijalnih banaka u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije