• Solana »Tuzla« grca u dugovima

  Solana »Tuzla« grca u dugovima

  Agencije - 14.08.2014 15:34

  TUZLA - Solana "Tuzla" završila je prvo polugodište 2014. godine sa gubitkom od 1,48 mliona KM (756,6 hiljada evra), nakon što je u istom periodu prošle godine poslovala sa minusom od 132.000 KM, izvještava portal Indikator.ba.

 • Kilogram limuna sedam maraka!

  Kilogram limuna sedam maraka!

  N.N. - 14.08.2014 13:11

  BANJALUKA - Stanovnici Srpske za voće i povrće moraju da izdvoje popriličnu sumu novca iz svog kućnog budžeta i to između 30 i 100 odsto veću u odnosu na isti period prošle godine.

 • Traže i nastavnike za jedan čas sedmično

  Traže i nastavnike za jedan čas sedmično

  Dragan Sladojević - 14.08.2014 08:26

  BANJALUKA - Škole u RS otvorile su konkurse za popunjavanje velikog broja radnih mjesta, kojim traže profesore, nastavnike i učitelje, ali dobar dio njih nudi posao na određeno vrijeme i sa nepunom normom, koja se u nekim slučajevima odnosi na tek jedan školski čas sedmično.

 • Rusija zabranjuje uvoz alkohola iz Ukrajine

  Rusija zabranjuje uvoz alkohola iz Ukrajine

  Srna - 13.08.2014 17:03

  MOSKVA - Ruska agencija za kontrolu hrane "Rospotrebnadzor" saopštila je danas da će da zabrani uvoz određenih tipova alkohola iz Ukrajine, što bi moglo dodatno da zakomplikuje odnose dvije zemlje.

 • Rusija povećava izvoz pšenice u Egipat

  Rusija povećava izvoz pšenice u Egipat

  Agencije - 12.08.2014 16:56

  SOČI- Rusija će ove godine obezbijediti najmanje 5,5 miliona tona pšenice Egiptu i povećaće uvoz poljoprivrednih proizvoda iz ove sjevernoafričke zemlje, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin novinarima u Sočiju.

 • Rojs: Južni tok čuva sigurnost snabdjevanja Evrope gasom

  Rojs: Južni tok čuva sigurnost snabdjevanja Evrope gasom

  Agencije - 12.08.2014 12:14

  BEOGRAD - Učešće OMV-a u projektu Južni tok igraće značajnu ulogu u budućnosti, kako bi se očuvalo sigurno snabdjevanje gasom u Evropi, i posebno Austriji, izjavio je danas generalni direktor OMV-a, Gerhard Rojs.

 • Lajić: Sprečiti da roba iz EU preko Srbije stiže do Rusije

  Lajić: Sprečiti da roba iz EU preko Srbije stiže do Rusije

  Agencije - 11.08.2014 11:05

  BEOGRAD - Poslije lošeg iskustva sa mesom, biće spriječen svaki pokušaj prodaje Rusiji hrane, voća i povrća iz EU preko Srbije, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 • Sektor IKT otvorio vrata »izvozu znanja«

  Sektor IKT otvorio vrata »izvozu znanja«

  Zorica Dragović - 10.08.2014 19:41

  BANJALUKA - Malo je onih koji su u pravom smislu riječi danas svjesni toga koliki se iznosi novca obrću u domaćoj oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), a vjerovatno još manji broj zna da postoje firme iz RS koje sve uspješnije izvoze svoja rješenja u inostranstvo.

 • Sertić: Trenutno se u Rusiju izvozi sve što je moguće

  Sertić: Trenutno se u Rusiju izvozi sve što je moguće

  Srna - 10.08.2014 13:58

  BEOGRAD - Srbija trenutno u Rusiju izvozi sve što je moguće, ali mnogi kapaciteti nisu dovoljno iskorišćeni, zbog čega je povećanje izvoza za Rusiju ozbiljan zadatak za srpsku privredu koja za to ima velike potencijale - rekao je predsjednik Privredne komore Srbije /PKS/ Željko Sertić.

 • Na posao čekaju po četiri godine

  Na posao čekaju po četiri godine

  Agencije - 09.08.2014 14:39

  BEOGRAD - Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) trenutno je 769.340 nezaposlenih, najviše je mladih, a prosjek čekanja na posao je gotovo četiri godine.

 • EU ima 400 miliona evra za nadoknadu gubitaka od ruskih sankcija

  EU ima 400 miliona evra za nadoknadu gubitaka od ruskih sankcija

  Agencije - 08.08.2014 20:31

  MOSKVA - Evropski komesar za trgovinu Karel De Guht je priznao da će sankcije koje je uvela Rusija na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Evropske unije izazvati teškoće agraru zemalja EU, ali da "ta gorka pilula" može da bude ublažena zahvaljujući Evropskom fondu solidarnosti.

 • RS dobila najveću maloprodajnu mrežu

  RS dobila najveću maloprodajnu mrežu

  Nikola Salapura - 08.08.2014 18:51

  BANJALUKA - Kompanija "Tropic Group" iz Banjaluke je u petak i zvanično preuzela vlasništvo nad belgijskim trgovačkim lancem "Delhaize BiH", čime je RS dobila najveću domaću maloprodajnu mrežu.

 • Cvijanović: Rusko tržište šansa za izvoz prehrambenih proizvoda

  Cvijanović: Rusko tržište šansa za izvoz prehrambenih proizvoda

  Srna - 08.08.2014 18:15

  ZVORNIK - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je tržište Ruske Federacije jedna od šansi za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Republike Srpske.

 • Sberbank Banjaluka: Nismo pod sankcijama EU

  Sberbank Banjaluka: Nismo pod sankcijama EU

  Ž.B.G. - 08.08.2014 08:26

  BANJALUKA - S obzirom na to da je Sberbank Rusije uvrštena na listu sankcija EU, Sberbank a.d. Banjaluka obavijestila je juče da je Evropska centralna banka i zvanično potvrdila da podružnice Sberbank Europe AG sa sjedištem u zemljama izvan EU, što se odnosi i na Banjaluku, nisu predmet sankcija EU.

 • Ruske kontramjere - problem prodaje ili cijena na tržištu?

  Ruske kontramjere - problem prodaje ili cijena na tržištu?

  Agencije - 07.08.2014 20:13

  MOSKVA - Zabrana ili ograničenje uvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koje je ruska vlada uvela zemljama Evropske unije, SAD, Kanadi, Australiji i Norveškoj, po mišljenju mnogih analitičara i vladinih eksperata, imaće uticaja ne toliko na prodaju, koliko na cijene na evropskim tržištu.

              10              

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.