Ex -Yu

Starici koju je ugrizao poskok rekao da se prejela

OTOČAC - Više od 20 osoba javilo se kako bi nadležnima prijavilo neugodna iskustva s ljekarom Esadom Mujkanovićem iz Otočca, kojem se na teret stavlja da je prekršio Hipokratovu zakletvu jer je odbio da pruži adekvatnu ljekarsku pomoć pacijentu srpske nacionalnosti Bošku Radiću iz Vrhovina, koji je u Dom zdravlja Otočac dovezen sa simptomima moždanog udara.

Ako je vjerovati pacijentima - univerzalna dijagnoza dr Mujkanovića je "prejeo si se" - pa čak i onda kad te ugrize poskok!

Starici koju je zmija otrovnica prije godinu dana ugrizla na kućnom pragu, Mujkanović je rekao da joj nije ništa. "Izašla sam van iz kuće i poskok me je ugrizao za nogu. Kada su me susjedi dovezli liječniku Mujkanoviću pitao me što mi je i ja sam rekla: 'Doktore, ugrizla me zmija', a on mi je odgovorio: 'Ma kakav poskok. Vi ste se previše najeli'. Valjda je do te dijagnoze došao kada je vidio da sam dobila proliv od straha jer zmija je bila velika i debela kao štap", ispričala je 70-godišnja Marija Jelovac iz Vrhovina, kojoj je Mujkanović dao samo injekciju protiv tetanusa i ostavio je da leži u stacionaru.

"Kada se sjetim tih dana samo me je bog spasio od smrti. Na moju sreću, kada je drugi liječnik došao i pitao me: 'Što ti je bako?', onda je po nozi i ugrizu koji je bio vidljiv rekao: 'Vi morate hitno u Gospić, što vi radite ovdje'. Kada su me dovezli u bolnicu u Gospić liječnici su se čudili kako sam uopće živa. Dok sam ležala u stacionaru na jedno sam oko oslijepila, dva tjedna kasnije vratio mi se vid. Noga mi je trebalo da bude amputirana, ali ipak na kraju nije zahvaljujući liječnicima u Gospiću. Često mi danas pred oči dolaze te slike, posebno danas kada gledam ovaj slučaj da mi je današnja pamet tužila bih liječnika", dodala je starica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije