Gradovi

Učenici konačno dobili igralište

Učenici konačno dobili igralište
Učenici konačno dobili igralište

Školsko igralište ispred Osnovne škole "Velešićki heroji" u Gornjim Velešićima jučer je simbolično predato učenicima na korištenje. Učenici ove škole nisu imali vlastiti prostor za bavljenje sportom i provođenje slobodnog vremena.

Direktorica ove škole Jasna Nikšić kaže da je nedostatak prostora za nastavu fizičkog odgoja bio decenijski problem.

"U septembru 1998. godine čulo se prvo školsko zvono u ovoj školi i od tog momenta svi mi iz škole, roditelji i djeca, intenzivno smo se borili da dobijemo igralište. Trenutno školu pohađaju 494 učenika od prvog od osmog razreda, nastavu tjelesnog odgoja imaju dva puta sedmično, a također imamo i mnogo vannastavnih aktivnosti. Sala je stalno prebukirana i igralište koje smo dobili ima sve što nam je potrebno", kazala je Nikšićeva.

Sportsko igralište dimenzija je 40 puta 20 metara, a na njemu su postavljene nove tribine, pristupne staze i zaštitne ograde.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Velešići Džemo Eminović kaže da će, osim školaraca, igralište moći koristiti i ostala djeca iz naselja.

"Ovo je od velikog značaja za naše naselje, pogotovo zato što ovdje postoji problem neplanske gradnje, te nije bilo igrališta za djecu. U školi je oko 500 učenika, a igralište će koristiti oko 1.000 djece i omladine. Jedino igralište koje smo imali je kod Saobraćajne škole, gdje su djeca morala čekati kako bi došla na red", kazao je Eminović. Izgradnja igrališta počela je prije dva mjeseca, a općina Novo Sarajevo izdvojila je oko 146.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije