Atletika

Aleksandra Roljić osvojila medalju na Balkanijadi

Aleksandra Roljić osvojila medalju na Balkanijadi
Aleksandra Roljić osvojila medalju na Balkanijadi

Zbog godina mnogi nisu vjerovali da mogu do medalje, ali nadala sam se odličju s obzirom na to da smo moj trener i ja odradili dobre pripreme, rekla je Aleksandra Roljić, atletičarka Banjaluke, jedina osvajačica medalje za BiH na dvoranskom Balkanskom prvenstvu za juniore.

Ona je u nedjelju u Istanbulu osvojila bronzanu medalju u trci na 800 metara istrčavši ovu dionicu za 2.13,03 minuta. Ovim rezultatom je ispunila normu za Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore, koje će biti održano u Keniji, ali i popravila rekorde BiH za mlađe i starije juniorke te seniorke.

"Većina reprezentacije se nije nadala medalji, jer je, ipak, ovo bilo takmičenje gdje su nastupile atletičarke starije od mene i tri godine. Ali, kako smo moj trener Goran Panić i ja odradili veoma dobre treninge s ciljem da ispunimo normu sa Svjetsko prvenstvo u Najrobiju, na neki način smo se nadali. Konkurencija je mnogo jaka i svima skidam kapu, jer je svako dao sve od sebe. Nastojim da ovaj rezultat poboljšam, što nije nemoguće", rekla je šesnaestogodišnja Roljićeva i zahvalila svima koji su je podržali.

Maid Redžić je oborio bh. rekord u skoku uvis. Zeničanin je preskočio letvicu postavljenu na 198 centimetara, te za 15 centimetara popravio rekord Samira Hodžića. Redžiću je ta visina bila dovoljna za petu poziciju. Lične rekorde su oborili Nermin Štitkovac i Ervin Rahmanović. Rahmanović je u trci na 60 metara s preponama zauzeo šestu poziciju s vremenom 8,40 sekundi, dok je Štitkovac nastupio u bacanju kugle, gdje je bio deseti s hicem od 15,81 metara. Sara Lučić je bila četvrta u skoku uvis (172 centimetra), Mediha Salkić peta u bacanju kugle (13,54 metra), a Anja Čolaković u troskoku šesta (11,62 metara). Uz takmičare su bili selektor Elvir Krehmić i treneri Mehmed Skender i Mensur Vrcić.

Reprezentacija Srbije je osvojila devet medalja, a Hrvatska pet. Najbolji rezultat za Srbiju ostvarila je Milica Emini, koja je istrčala državni rekord na 60 m s preponama i postala šampionka Balkana (8,41 sekund). Zlato su osvojili i Milica Jakšić (400 m, 56,74), Milica Gardašević (skok udalj, 6,21 metar) i Elzan Bibić (3.000 m, 8:24,60). Srebra su pripala Jasminu Haliliju (skok uvis, 2,09 m) i Veljku Nedeljkoviću (bacanje kugle, 18,72 m), a bronze Sari Ivacković (1.500 m, 4:32,66) i Anji Kovač (60 m, 7,77). Ženska štafeta 4x400 m osvojila je bronzu (4:02,68).

Kada je riječ o selekciji Hrvatske zlato su osvojili Ivan Vujevć (skok udalj, 7,59 m), muška štafeta 4x400 m (3:16,40), srebro je pripalo Marinu Bloudeku (800 m, 1:52,61), a bronze su osvojili Hrvoje Čukman  (400 m, 48,89) i Filip Mrčić (skoku uvis 2,04 m).

1 medalju osvojila BiH u Istanbulu

9 odličja ima Srbija s Balkanijade

5 medalja osvojili atletičari Hrvatske

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije