Atletika

Alić najbolji u izboru OK BiH

Alić najbolji u izboru OK BiH
Alić najbolji u izboru OK BiH

Bacač kugle Hamza Alić proglašen je večeras za sportistu godine na manifestaciji održanoj u Sarajevu u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH.

Osim nagrade za sportistu godine, takmičar AK Zenica dobitnik je i priznanja za najuspješnijeg sportistu BiH u 2013. godini u muškoj konkurenciji, dok je kod djevojaka to priznanje otišlo u ruke džudistkinje Larise Cerić. Laureati u konkurenciji najupsješnijih mladih sportista su džudista Harun Sadiković i džudistkinja Aleksandra Samardžić. Epitet najuspješnijeg trenera ponio je Mehmed Skender, pod čijim stručnim nadzorom rade najbolji bh. atletičari, među kojima su Hamza Alić, Mesud Pezer i brojni drugi. Kada je riječ o ekipi godine, dileme nije bilo pa je nagrada otišla fudbalskoj A reprezentaciji BiH, koju je primio predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić.

Među nagrađenima je i reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, a dodijeljena su i specijalna priznanja. Dobitnici su: Muhamed Ramić (dizanje tegova), Husein Gopo (ribolov), Belmir Berberović, Milanko Mučibabić, Ibrahim Uštović, Almedin Fetahović, Dejan Malinović, Mirza Teletović, Edin Numankadić, OKK Spars, Rukometni savez BiH, Košarkaški savez BiH i Nogometni/Fudbalski savez BiH. Poseban gost manifestacije, koju već treću godinu organizuje Olimpijski komitet BiH, bio je Jure Franko, osvajač srebrne medalja na ZOI 1984. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije