Atletika

Amela Terzić brani prvo mjesto u Prnjavoru

Amela Terzić brani prvo mjesto u Prnjavoru
Amela Terzić brani prvo mjesto u Prnjavoru

Amela Terzić, reprezentativka Srbije u atletici, braniće prvo mjesto na 18. međunarodnoj uličnoj trci "Prnjavor 2017", koja će biti održana 31. marta.

Ona će trčati 3.000 metara, koliko iznosi distanca koju treba da pređu seniorke, dok će seniori trčati 5.000 metara. Očekuje se između 1.500 i 2.000 tamičara u svim kategorijama.

"Nastupiće prvakinja Evrope u krosu Terzićeva, njena sunarodnica Biljana Cvijanović… Dolazak su potvrdili Elzan Bibić, reprezentativac Srbije i prvak Evrope u krosu, Kenijac Džoel Mvangi, koji je pobijedio u Prnjavoru 2014, Ratomir Maksimović sa svojom ekipom u kojoj su Miloš Krstić, Ivan Cvetković, Ivan Šmigović dolazi sa Kosova i Metohije, a od bh. atletičara nastupiće Osman Junuzović, Belmin Mrkanović, Nikola Petrović, koji je prošle sedmice postao juniorski prvak BiH i RS u krosu. Pregovaramo sa olimpijkom Lusijom Kimani, tako da će ovo biti još jedna dobra trka", rekao je Željko Petrović, predsjednik Atletskog kluba Prnjavor, organizatora trke, koja je u kalendaru Svjetske atletske federacije.

Dolazak su najavili i predstavnici Mađarske, Slovenije, Austrije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, a u toku su pregovori sa Rumunima. Kenijac Kipkorir Bivot, koji je prošle godine slavio, neće trčati, jer nastupa u Skandinaviji.

Program na Trgu srpskih boraca počinje u 13 časova, a ulicama Prnjavora će trčati cicibani - djeca predškolskog uzrasta, osnovci, srednjoškolci, juniori, te veterani.

"Novčane nagrade će dobiti po 10 najbolje plasiranih seniora i seniorki, kao i prva tri juniora i prve tri juniorke. Pripremili smo i pehare i medalje za pobjednike u svim trkama, robne nagrade, dok će svaki ciciban koji prođe kroz cilj dobiti slatkiše", dodao je Petrović.

Organizacija trke "Prnjavor 2017" košta oko 25.000 KM, a nagradni fond za juniore i seniore iznosi 10.000 KM i taj iznos je obezbijedio generalni sponzor "Komerc mali".

"Teško je zatvoriti finansijsku konstrukciju, još nismo pokrili sve troškove iako je manje od 10 dana ostalo do takmičenja, ali vjerujem da ćemo uspjeti. Generalni pokrovitlj trke je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor, imamo i podršku sponzora", istakao je Petrović.

Prijatelj trke "Prnjavor 2017" su i "Nezavisne novine".

Humanitarna trka

Ulična trka "Prnjavor 2017" imaće i humanitarni karakter, a kompletan prihod će ići Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra".

"Srednjoškolci će trčati humanitarnu trku. Svaki humanitarni broj košta dvije KM i može ga kupiti i neko ko neće trčati. Kompletan prihod ide 'Iskri'", rekao je Željko Petrović, predsjednik AK Prnjavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije