Atletika

Američka atletičarka koja šokira svojim izgledom

Američka atletičarka koja šokira svojim izgledom
Foto: REUTERS | Američka atletičarka koja šokira svojim izgledom

Inika Mekferson, rođena 29. septembra 1986. u Teksasu, svakako nije oličenje tipične atletičarke. Svojom pojavom privlači veliku pažnju.

Naime, u moru visokih sportašica ona je izuyetak s tek 162,5 centimetara visine, ali to nije jedino čime  privlači pažnju. Nju gledaju gdje god se pojavi, a razlog je svakako vrlo dramatičan i neobičan izgled - tijelo joj je prekriveno brojnim tetovažama i pirsingom.

Čini se kako njima pokušava izgraditi imidž "opasne" cure. Frizura joj je u skladu s tim, prava mohawk irokeza.

Ono što najviše šokira jesu tamne mrlje ispod njenih očiju, koje ostavljaju utisak da je riječ o neispavanom robijašu, a ne o zdravoj i mladoj sportistkinji pred kojom je velika karijera.

Predstavljala je SAD na Olimpijadi u Riju 2016., a prvi put je preskočila 200 centimetara na američkom dvoranskom Prvenstvu 2014.

Doping sankcije

U svijetu vrhunskog sporta uzimanje zabranjenih supstanci prije je pravilo nego izuyetak, a Mekferson je na testiranju bila pozitivna na benzoylecgonine. To je glavni metabolit kokaina pa je 2014., zbog toga imala zabranu nastupa 20 mjeseci.

Njeni su fakultetski rezultati u suprotnosti s njenim imidžom - ona je nagrađivana odlikašica koja završava Univerzitet Berkley u Kaliforniji, piše Express.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije