Atletika

Atletski klub Borac održao sjednicu Skupštine: Priznanja najboljima

Atletski klub Borac održao sjednicu Skupštine: Priznanja najboljima
Atletski klub Borac održao sjednicu Skupštine: Priznanja najboljima

Atletski klub Borac imao je, uprkos finansijskoj krizi, uspješnu 2013. godinu, a najboljim takmičarima i trenerima banjalučkog kluba uručena su priznanja.

Dodjela je obavljena u ponedjeljak naveče na godišnjoj sjednici Skupštine kluba, čiji su atletičari i atletičarke ove godine osvojili 267 medalja, oborili dva rekorda BiH, devet rekorda RS i 13 klupskih rekorda.

"Godina je bila usješna posebno ako znamo da je 2013. bila finansijski najteža u posljednjih osam godina. To nije slučaj samo u atletici, već i u drugim sportovima i nadamo se da će sljedeća biti uspješnija. U 2013. smo imali budžet od 57.000 KM, što je 50 odsto manje nego prošle godine. Ipak, uz velike napore smo uspjeli da nastupimo na 41 takmičenju i da organizujemo osam", rekao je Nebojša Matijević, sekretar Borca i šef stručnog štaba.

Četrnaest članova Borca je nastupalo za seniorske i juniorske reprezentacije BiH, atletičarke su seniorske prvakinje BiH, atletičari seniorski vicešampioni, a juniorke su zauzele treće mjesto.

Priznanja su dobili atletičari: Gorana Tešanović, Sait Huseinbašić, Vladana Gavranović, Zlanata Šeranić, Lusija Kimani, Borislav Dragoljević, Ksenija Kecman, Milan Lukač, Milica Ožegović, Nikola Brkić, Nikolija Stanivuković, Luka Radoš, Stefani Vukajlović, Aleksandra Vidović, Aleksandar Novaković, Anja Erceg, Marko Ćeranić, Katarina Ignjić, Jelena Vidović, Aleksandar Šešić, Violeta Batas, Bojan Šobat, Džana Buljugić, Marko Obradović, a nagrađeni su i svi treneri i to: Nijaz Kapetanović, Dušan Kukolj, Stevo Kecman, Goran Bošnjak, Zlatan Šeranić, Siniša Marčetić i Nebojša Matijević.

Članovi Skupštine su usvojili Izvještaj o radu za 2013. i Program rada za 2014. godinu.

"Pokrenuta je inicijativa da pored redovnih takmičenja pokušamo da organizujemo Banjalučki polumaraton na jesen. Članovi Skupštine su podržali tu ideju, a nadam se da ćemo imati novca da je realizujemo. Takođe, usvojen je budžet za 2014. godinu koji bi trebalo da iznosi 142.000 KM, kako bismo mogli da organizujemo pripreme, takmičenja i idemo na takmičenja", dodao je Matijević.

 

2013. u brojkama

267

medalja

41

takmičenje

8

bh. rekorda

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije