Atletika

Atletsko prvenstvo RS okupilo više od 100 takmičara

Srna

SOKOLAC - Na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Republike Srpske u atletici na sokolačkom stadionu Bara učestvovalo je više od 100 atletičara iz 11 klubova iz Srpske, koji su se takmičili u 15 atletskih disciplina.

U trci na 400 metara sa preponama prva je bila Gorana Cvijetić iz Atletskog kluba (AK) "Glasinac" iz Sokoca, dok je kod muškaraca prvo mjesto zauzeo njen brat i klupski kolega Ilija Cvijetić.

Ksenija Kecman iz AK "Borac" iz Banjaluke pobjednik je trke na 200 metara, dok je kod atletičara prvi bio Said Huseinbašić iz istog kluba. U trci na 400 metara, takođe, pobijedila je Kecmanova, a kod muškaraca u ovoj disciplini najbolji je bio Marko Smiljanić iz AK "Banjaluka".

U trci na 800 metara pobijedila je Vladanka Gavranović iz AK "Borac", dok je kod muškaraca u ovoj disciplini najuspješniji bio Darko Rosić iz AK "Glasinac".

Na 3.000 metara stipl za žene pobijedila je Đurđica Peulić iz AK "Prnjavor", dok je kod atletičara najbolji bio Milan Stanivuković iz AK "Banjaluka". U trci na 5 000 metara za atletičarke pobijedila je Jelena Gajić iz AK "Prnjavor", a kod muškaraca Dario Bjeljarević iz AK "Doboj".

U brzom hodanju za žene prva je bila Tanja Simeunović iz AK "Slavija" iz Istočnog Sarajeva, a kod muškaraca Amer Ćuran iz AK "Prnjavor". U skoku u vis za žene prva je bila Nikolina Nešković iz AK "Rogatica", dok je najbolji u konkurenciji muškaraca bio

U štafeti četiri puta 400 metara u obje konkurencije prvi je bio AK "Borac".

U skoku u dalj za atletičarke prva je bila Tanja Marković iz AK "Rogatica", dok je kod muškaraca najduži skok ostvario Said Huseinbašić iz AK "Borac". U troskoku je prva bila, takođe, Markovićeva, a od atletičara Ilija Cvijetić iz AK "Glasinac".

U bacanju kugle za žene prva je bila Gorana Tešanović iz AK "Borac", a od muškaraca njen klupski drug Zlatan Šeranić. U bacanju koplja za žene prva je bila Aleksandra Vidović iz AK "Borac", a atletičara Krsto Pajić iz AK "Glasinac".

Tešanovićeva je pobijedila i u bacanju diska, dok je od atletičara u ovoj disciplini najbolji bio Zlatan Šeranić iz AK "Borac". U bacanju kladiva prva je bila Dajana Subašić iz AK "Glasinac", a kod muškaraca Miroslav Rogić iz AK "Borac".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije