Atletika

Banjaluka trči polumaraton

Banjaluka trči polumaraton
Foto: Ilustracija | Banjaluka trči polumaraton

"Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton" okupiće u subotu više od 1.200 trkača iz zemalja regiona, a centrom grada i šetališnim zonama osim takmičara iz zemalja regiona proći će i trkači iz egzotičnih zemalja, poput Čilea, Bolivije i Kolumbije.

Osim centralnog događaja, koji počinje u 20 časova, na kojem će učestvovati oko 400 takmičara, biće održane još tri trke. Program u 18 časova otvaraju učenici od šest do 15 godina u "Elta kabel junior run" trci na 1.300 metara, sat kasnije startuje "Jelen free run" na pet kilometara, a učešće na ovoj trci je besplatno za sve koji žele da se oprobaju na ovoj dionici. Na startu centralnog događaja večeri pojaviće se i učesnici "Magnetrans štafete" (tri učesnika po sedam kilometara). Vladimir Kuvalja, direktor polumaratona, ističe veliku zainteresovanost trkača za polumaraton.

"Zbog specifičnosti rute trčanja i nešto užih ulica odlučili smo da ograničimo broj učesnika polumaratona na 300, ali se prijavilo još 100 takmičara, koje nismo mogli da odbijemo", rekao je Kuvalja.

Rekreativno trčanje je sve popularnije u BiH, a Kuvalja ističe važnost ovakvih manifestacija za grad i zemlju.

"Biće ovo svojevrsatn spoj sporta i zabave. To je najboljii način promocije grada i države, a mi imamo šta da pokažemo. Takođe, očekujemo i veliki broj gledalaca duž staze, a ovom prilikom pozivamo građane da izađu i podrže sve koji učestvuju", kazao je Kuvalja.

Svi učesnici koji su platili kotizaciju za učešće od sponzora trke će dobiti poklone. Oni koji završe polumaratonsku trku dobiće medalju, majicu za trčanje i poklone kompanija "Hemofarm" i "Laktalis".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije