Atletika

Bekrić: Cilj je rezultat ispod 47,70 sekundi

Bekrić: Cilj je rezultat ispod 47,70 sekundi
Bekrić: Cilj je rezultat ispod 47,70 sekundi

BEOGRAD - Najbolji srpski atletičar Emir Bekrić rekao je danas da mu je cilj da na dvoranskom mitingu u Beču ostvari rezultat ispod 47,70 sekundi.

Bekrić će na prvom takmičenju u sezoni, koje je na programu u utorak, 28. januara, učestvovati u disciplini 400 metara.

"Volim da se takmičim u dvorani, iako na ovom mitingu neće biti moje discipline, 400 metara prepone. Na prvom takmičenju prošle godine u Bratislavi trčao sam 48,31, ali sam već posle dva dana, baš u Beču, bio bolji i ostvario rezultat 47,81. Verujem da ću ovu godinu početi boljim rezultatima. To znači da mi je cilj da u ovom trenutku to bude ispod 47,70 što bi mi garantovalo dobar rezultat na 400 metara prepone", rekao je Bekrić.

Osvajač istorijske bronzane medalje za Srbiju ljetos na prvenstvu svijeta u Moskvi na 400 metara s preponama završio je pripreme u Portugalu s trenerom Mirjanom Stojanović, gdje su pomogali fizioterapeut Dimitrije Kovač, sparing partner Miloš Raović, kao i Nemanja Božić i Ivan Marković.

"Na pripremama smo radili dobro, krećemo na takmičenja, a to će biti najbolji pokazatelj šta smo uradili i šta i kako dalje. Želim, kao i do sada, da iz nastupa u nastupa ulazim u formu", dodao je Bekrić.

Bekrić će poslije dvoranskog mitinga u Beču imati još jednu kvalitetnu provjeru u Moskvi, 2. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije