Atletika

Bekrić: Trčao sam trku života, čast mi je što sam predstavljao svoju zemlju

Bekrić: Trčao sam trku života, čast mi je što sam predstavljao svoju zemlju
Bekrić: Trčao sam trku života, čast mi je što sam predstavljao svoju zemlju

BEOGRAD - Atletičar Emir Bekrić rekao je danas da mu je žao što, pored njega i Asmira Kolašinca, i ostali srpski predstavnici na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Helsinkiju nisu osvojili neku od medalja.

"Žao mi je što smo samo Asmir i ja osvojili medalje, jer smo svi jednaki u srpskom timu, u kojem vlada pozitivna energija. I ostali će praviti ovakve rezultate i iskoristiti svoje trenutke. U finalu sam trčao trku života, to je istorijski trenutak i čast mi je što predstavljao svoju zemlju", rekao je Bekrić.

Bekrić je osvojio srebrnu medalju u trci na 400 metara s preponama.

"Ova medalja je veliki korak naprijed i podstrek za mlađe generacije. Svi će još jače trenirati i vjerovati u sebe", dodao je Bekrić.

Njegov trener Mira Stojanović istakla je da je Bekrićeva medalja najveći uspjeh u njenoj karijeri.

"Ova medalja je moj život, rekla sam sebi da ćemo uspjeti u ovom sportu koji je uvijek na marginama. Uvijek sam vjerovala u naše atletičare", istakla je ona.

Bacač kugle Asmir Kolašinac, koji je osvojio treće mjesto, kazao je da još ne može da vjeruje šta se desilo u Helsinkiju.

"U trećoj seriji, kada sam postavio najbolji rezultat, nisam bacao u dresu jer sam zaboravio da skinem majicu, pošto sam žurio da vratim konkurentima koji su me 'prebacili' u drugoj seriji", kazao je Kolašinac.

Trener Kolašinca Nikola Tomasović rekao je da je bacač kugle mnogo toga žrtvovao pošto je mjesecima bio odvojen od porodice, jer je trenirao u Jakovu.

"Ovo je vrhunac moje trenerske karijere. Asmir je žrtvovao mnogo toga, mjesecima je bio odvojen od porodice, a ko se žrtvuje to se jednog trenutka nagradi i isplati. Bilo je mnogo problema tokom priprema koje smo na kraju prevazišli", rekao je Tomasović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije