Atletika

Bolt: Moram da smanjim izlaske

Bolt: Moram da smanjim izlaske
Bolt: Moram da smanjim izlaske

Višestruki olimpijski šampion i svjetski rekorder, Usein Bolt, rekao je kako mu je s godinama sve teže da ostane u vrhunskoj formi.

"Sada, kada imam 28 godina, mogu da osjetim razliku, posebno poslije vježbi. Moram više da koristim kade s ledom, a to nije mnogo zabavno. Moram da radim jače i smanjim izlaske", naveo je sprinter sa Jamajke.

Bolt je dodao da će se poslije Igara Komonvelta, koje su završene u nedjelju, koncentrisati na trke na 200 metara. Svjetski rekorder na 100 i 200 metara se u Glazgovu takmičio samo u štafeti četiri puta 100 metara i osvojio zlatnu medalju.

"Mislim da sam dovoljno uradio u disciplini na 100 metara. Znam da ljudi vole da me vide kako brzo trčim na 100 metara, ali volim trke na 200 metara i želim da uradim nešto posebno u toj disciplini. Od sada će moj glavni cilj biti te trke", rekao je Bolt.

Najbrži čovjek današnjice je prije pet godina u Berlinu postavio svjetski rekord na 200 metara rezultatom od 19 sekundi i 19 stotinki. Na istoj planetarnoj smotri postavio je i svjetski rekord na 100 metara rezultatom 9,58 sekundi.

"Svjetski rekord još može da se 'spusti'. Nikada ne znate ko može da se pojavi i dominira. Želim da trčim ispod 19 sekundi, to je moj najveći cilj i najveći san. Sigurno je da ću žestoko trenirati i vidjeću šta mogu da uradim", naglasio je Bolt i dodao kako planira da se takmiči do 2017. godine:

"Uvijek sam govorio da bih želio da stavim tačku na karijeru u Riju, na Olimpijskim igrama 2016, ali sada mislim da ću moći da trčim i na šampionatu svijeta 2017. u Londonu".

Osmostruki svjetski šampion će 14. avgusta učestvovati u trci na 100 metara na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije