Atletika

Bolt: Otac ne vjeruje u mene

Bolt: Otac ne vjeruje u mene
Bolt: Otac ne vjeruje u mene

Svjetski rekorder Usein Bolt rekao je da uoči takmičenja ne voli mnogo da razgovara sa roditeljima, posebno s ocem, koji nema previše povjerenja u njega.

"Majka ima dosta povjerenja u mene, za razliku od oca, koji mi stvara pritisak. Kada sam nedavno u Ostravi trčao 100 metara za 10,04 sekunde, zvao me je da pita šta nije u redu. Rekao sam mu da se smiri i da nije toliko ozbiljno", otkrio je Bolt.

Na sljedećoj trci u Rimu, Jamajkanac je sa rezultatom 9,76 sekundi postigao najbolje vrijeme u sezoni.

"Nazvao sam ga poslije te trke i bio je oduševljen. Rekao je: 'Konačno, hvala bogu!' On je jednostavno takav, ne vjeruje baš u mene", dodao je Bolt.

Boltu će jedan od glavnih konkurenata na Olimpijskim igrama u Londonu, biti kolega iz reprezentacije Johan Blejk, koji je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Daeguu iskoristio Boltov prestup i osvojio zlatnu medalju.

"Blejk zaista želi da me pobijedi, ali za mene on je samo još jedan u nizu sprintera. Nisam zabrinut, znam za šta sam sposoban i sve što moram da uradim je da izađem na stazu. Želim da na kraju Olimpijskih igara u Londonu dođem na konferenciju za medije i kažem svima: 'Gledate u živu legendu'", naglasio je Bolt.

Bolt je prije četiri godine na Igrama u Pekingu postao šampion na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara postavljajući svjetske rekorde u svim disciplinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije