Atletika

Čolakovićevoj četiri zlata

Čolakovićevoj četiri zlata
Čolakovićevoj četiri zlata

Anja Čolaković, atletičarka Glasinca iz Sokoca, najuspješnija je takmičarka Dvoranskog prvenstva BiH pošto je osvojila četiri zlatne medalje.

Ona je protekleg vikenda na takmičenju u Zenici nastupila u konkurenciji mlađih juniorki, a slavila je u disciplinama 60 metara (8,32 sekunde  lični rekord), 60 metara s preponama (9,53), troskoku (11,83 metara) i skoku udalj (5,12). Jedini je takmičar sa četiri zlata, istakli su iz Glasinca.

"Nastup u Zenici je bio odličan. Bilo je dosta takmičara, bila je jaka konkurencija i iskreno nisam očekivala ovakve rezultate iako sam kvalitetno odradila pripreme. Veoma sam zadovoljna. Osvojila sam četiri zlatne medalje u najdražim disciplinama i proglašena za najuspješniju takmičarku", rekla je Čolakovićeva i zahvalila treneru Iliji Cvijetiću, koji ima značajnu ulogu u njenim uspjesima.

Kada je riječ o klubovima, najuspješniji je Glasinac sa devet zlatnih medalja, dvije srebrne i četiri bronzane. Brotnjo je osvojilo osam zlatnih, 10 srebrnih i jednu bronzu, a trećeplasirano Sarajevo pet zlatnih, devet srebrnih i 11 bronzanih. Takmičenje u Zenici je bilo za sve uzrasne kategorije i to u disciplinama 60 metara, 60 metara s preponama, troskok i skok udalj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije